Προγραμματισμός με το Scratch

Χρήση μεταβλητών στη δημιουργία πσιχνιδιού

 

 

LibreOffice

To LibreOffice  είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας  Ανοικτού Κώδικα, για  διανομές Linux,  Macintosh και Windows, η οποία μας παρέχει έξι (6) εφαρμογές  οι οποίες είναι:

  1. Ο Επεξεργαστής κειμένων Writer
  2. το Υπολογιστικό φύλλο Calc
  3. η εφαρμογή Παρουσίασης διαφανειών Impress
  4. το πρόγραμμα Σχεδίασης / Ζωγραφικής Draw
  5. το πρόγραμμα Διαχείρισης μαθηματικών τύπων και Υπολογισμών Math
  6.  η εφαρμογή Βάσης δεδομένων Base.

Τι το εξαιρετικό υπάρχει στο LibreOffice;

Το LibreOffice είναι ένα υπερπλήρες σε χαρακτηριστικά και ώριμο  πακέτο παραγωγικότητος desktop, με μερικά  τεράστια πλεονεκτήματα:

  • Εϊναι ελεύθερο και δωρεάν – χωρίς ανησυχίες σχετικά με τα κόστη των αδειών.
  • Χωρίς γλωσσικούς φραγμούς – διατίθεται σε ένα μεγάλο αριθμό γλωσσών, και ολοένα και περισσότερες συνεχίζουν να προστίθενται.
  • Δημόσια Άδεια LGPL – μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, να το παραμετροποιήσετε, να το «πειράξετε» και να το αντιγράψετε, με πλήρη και δωρεάν υποστήριξη χρηστών, και υποστήριξη προγραμματιστών/ developers, από την δραστήρια διεθνή μας κοινότητα και από την μεγάλη μας ομάδα έμπειρων προγραμματιστών.

 

 

Υλικό και Λογισμικό στους Υπολογιστές

gimp

Εντολή Επιλογής

Μητρική πλακέτα

Μητρική Πλακέτα

Η μητρική πλακέτα (motherboard) καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο υπολογιστικό σύστημα. Αν ο επεξεργαστής είναι το μυαλό του υπολογιστή, η μητρική  πλακέτα είναι το κεντρικό «νευρικό» σύστημα που χρησιμοποιεί ο επεξεργαστής για να ελέγχει τα άλλα μέρη του υπολογιστικού συστήματος. (περισσότερα…)

Λογισμικό του υπολογιστή

Λειτουργικό σύστημα

Λειτουργικό σύστημα

 

Ενας Χρόνος τελειώνει….

Μπήκαμε σε γιορτινό κλίμα! Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια στους δρόμους, στις πλατείες  άρχισαν να λαμπυρίζουν,  στα σπίτια μας στολίζουμε  το δένδρο, τα ΜΜΕ  μας μεταφέρουν στις μεγάλες πόλεις  όπου ντύθηκαν τα γιορτινά τους.

Στα μάτια όμως των φίλων  μας,  των γνωστών μας διαπιστώνουμε μια διάχυτη αγωνία, κούραση, απογοήτευση να λείπει η Χαρά!

Πρέπει όμως να βρούμε το κουράγιο να σταθούμε όρθιοι.

Θερμές  Ευχές για καλά  Χριστούγεννα και η Γέννηση του Χριστού  να γεννήσει την Ελπίδα μέσα μας ότι το Αύριο μπορεί να γίνει καλύτερο.

images

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Διαδραστικά σχολικά βιβλία
Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων