2017-18

Περιβαλλοντικές δράσεις 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου 2017-18 στο πλαίσιο συμμετοχής στο Δίκτυο «Φύση χωρίς Σκουπίδια»

  1. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18 η σχολική μας μονάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα της νέας φάσης ανακύκλωσης χαρτιού στο πλαίσιο του Προγράμματος «Το χαρτί του μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία» (myfuturemypaper.gr) το οποίο υλοποιεί το ΥΠΠΕΘ και το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο μας.
  2. Τοποθετήθηκε στο σχολείο στήλη ανακύκλωσης μπαταριών από την εταιρεία ΑΦΗΣ.
  3. Έγινε συλλογή πλαστικών καπακιών νερού που απεστάλησαν σε Κέντρο Παραπληγικών.

Take action!

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2018

  Εισήγηση γιατρού από το Κέντρο Υγείας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

       Ο Γιατρός Πνευμονολόγος κ. Ντόβολης Β., μιλάει στους μαθητές της Γ’ Τάξης για τςι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος 20.02.2018    

Αποκριάτικη παρέλαση με τη συμμετοχή μαθητών της Β’ Τάξης 11.02.2018         

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο σχολείο 23.12.2017  

Συγκέντρωση τροφίμων για τον τοπικό Σύλλογο Αλληλεγγύης 21.12.2017

Τρίτη 06 Φεβρουαρίου – Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2018

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για  την  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 μπορείτε να βρείτε  στη σελίδα www.saferinternetday.org, όπου συμπεριλαμβάνονται και σύνδεσμοι για τις δράσεις που διεξάγονται σε κάθε χώρα.

Ο εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα περιλαμβάνει την διεξαγωγή της κεντρικής εκδήλωσης στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του διαδικτύου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Παράλληλα, την ημέρα εκείνη θα απονεμηθούν τα βραβεία των δύο πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών που ήδη έχουν ανακοινωθεί, με θέμα «Θετικό-ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο» και «Το διαδίκτυο στην αρχαία Ελλάδα». Νέο ψηφιακό υλικό θα είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr, ενώ οργανωμένες δράσεις θα διεξαχθούν σε σχολεία σε όλη την επικράτεια. Στόχος είναι το μήνυμα της φετινής Ημέρας “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα” να φτάσει παντού. Περισσότερες πληροφορίες για τους διαγωνισμούς που είναι υπό την αιγίδα του του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το αρ. πρωτ. εισ. ΥΠ.Ε.Π.Θ 1805/25-10-2017 έγγραφο θα βρείτε εδώ https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid2018-d1/ και εδώ https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid2018-d2/.

Βεβαίωση Υποστηρικτή από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου


Συμμετείχα ως υπεύθυνη καθηγήτρια με έργα των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κάπνισμα και Περιβάλλον που διοργανώθηκε στην Τρίπολη στις 28.11.2017.


Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2018

 

 Άραγε πώς θα είναι ο πλανήτης μας το 2030 όταν σχεδόν όλοι οι σημερινοί μαθητές θα είναι ενήλικες; Πόσο βιώσιμος θα είναι ο κόσμος μας; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τον κάνουμε όμορφο και ειρηνικό πάλι; Και ποιος είναι ο δικός σας ρόλος ως εκπαιδευτικοί αλλά και των μαθητών σας ως μελλοντικοί πολίτες σε αυτό το σχέδιο;

Οι ερωτήσεις είναι πολλές και δύσκολες αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που δεσμεύει τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να προσπαθήσουν να εξαλείψουν την ακραία φτώχεια, να μειώσουν τις ανισότητες και να καταπολεμήσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής έως το 2030.

Το σχέδιο για να πετύχει πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας!

Και το σχέδιο αυτό είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ή αλλιώς οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι, οι οποίοι θα είναι και το θέμα της φετινής 13ης Εβδομάδας Δράσης!

 

17 Goals of Sustainable Development