“This is me. What about you?”

Υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024. Στο έργο αυτό συμμετέχουν τα τμήματα Ε2 και Ε3 με υπεύθυνες έργου τις εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας Κωνσταντίνα Γκαλτανίδου, Κλειώ Πλιόπλη και την εκπαιδευτικό πληροφορικής Ειρήνη Μάστου. Τα υπόλοιπα συμμετέχοντα σχολεία προέρχονται από την Ελλάδα, την  Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων συμμετείχαν στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε, προκειμένου να αναδειχθεί ο λογότυπος που θα πλαισιώνει το έργο. Έτσι, σχεδίασαν και δημιούργησαν  τους δικούς τους λογότυπους. Στη συνέχεια, ψήφισαν τον λογότυπο που θεώρησαν καλύτερο για να εκπροσωπήσει το σχολείο μας στο διαγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια του έργου οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν τον εαυτό τους, το σχολείο, την πόλη και τη χώρα τους, τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, τα αγαπημένα τους μαθήματα, καθώς και τα διάφορα έθιμα Χριστουγέννων και Πάσχα. Σε κάθε ενότητα διεξάγονται διαδραστικές δραστηριότητες, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε forum και webinar, ενώ στο τέλος κάθε ενότητας γίνονται ψηφιακές συνεργατικές παρουσιάσεις, κουίζ, αφήγηση ιστοριών κ.ά.

Έτσι, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν  με τους μαθητές σχολείων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην αγγλική γλώσσα, να μάθουν και να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, να ανταλλάξουν απόψεις, να αποκτήσουν καινούριες γνώσεις και δεξιότητες  πάνω σε διάφορα θέματα και γνωστικά αντικείμενα.