Γυναίκες και Ν.Τ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΟΓΜΕ (Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών, ΕΕΔΕ Μακεδονίας) και διευθύντρια International Government Affairs στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Λιάνα Γούτα, οι γυναίκες ακόμη και σήμερα εγκλωβίζονται σε στερεότυπα, παρόλο που, όπως δείχνει η τελευταία μελέτη του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών), η τεχνολογία τους ταιριάζει:


Οι γυναίκες έχουν υψηλή μόρφωση, παρουσιάζουν περισσότερες καινοτόμες ιδέες και επενδύουν στις νέες τεχνολογίες. “Ωστόσο, υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και το επαγγελματική πορεία, καθώς πολλές γυναίκες, ενώ μορφώνονται δεν εξελίσσονται επαγγελματικά. Για παράδειγμα, μόνο το 2,4% λαμβάνει θέσεις διευθύνοντος συμβούλου και 8,9% γίνονται μέλη διοικητικών συμβουλίων” τόνισε η κ. Γούτα.

 

Οι γυναίκες καινοτομούν

Οι γυναίκες, ακόμη και σήμερα, χρειάζονται ενθάρρυνση για να ασχοληθούν με τον τομέα της τεχνολογίας, αν και έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. Όπως άλλωστε υπογράμμισε η πρόεδρος της συμβουλευτικής Militos ΑΕ, Όλγα Σταυροπούλου, οι νέες τεχνολογίες παρέχουν τα εργαλεία για να μπορεί μια γυναίκα να καταφέρνει τον συνδυασμό οικογένεια-καριέρα, κάτι που, όπως φαίνεται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ισορροπίες της.

Ακόμη όμως και στις ΗΠΑ

, όπως είπε ο Αμερικανός πρόξενος Ρόμπερτ Σάντερς, οι γυναίκες δεν στρέφονται στις θετικές επιστήμες με την ίδια ευκολία που το κάνουν οι άνδρες.

Σχετ. Αρθρο «Γυναίκες και ΝΤ»

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © WOMEN-ICTs          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top