Αρχική » Γ12. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Satellite View ΤΗΣ GOOGLE ( Δορυφορική Θέαση)

Απρίλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Γ12. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Satellite View ΤΗΣ GOOGLE ( Δορυφορική Θέαση)

Σύνδεσμος της εφαρμογής

Η εφαρμογή Google Maps μας δίνει την δυνατότητα. να έχουμε πρόσβαση σε δορυφορικές εικόνες (Satellite View) και σε εικόνες επίγειες που απεικονίζουν τον περιβάλλοντα χώρο (Street View) και η λήψη τους έχει γίνει λήψη από ειδικές κάμερες εγκατεστημένες σε αυτοκίνητα ή από χρήστες της εφαρμογής.

Σε αυτό το μάθημα θα δούμε τα βασικά εργαλεία πλοήγησης στην εφαρμογή δορυφορικών εικόνων (Satellite View) και στο επόμενο μάθημα θα δούμε τα βασικά εργαλεία πλοήγησης σε εικόνες περιβάλλοντος χώρου (Street View).


Για να ανοίξουμε την εφαρμογή πρώτα συνδεόμαστε στην αρχική σελίδα της Google, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο που βλέπουμε στο κόκκινο πλαίσιο και μετά κάνουμε κλικ στο εικονίδιο που βλέπουμε στο πράσινο πλαίσιο.


Ανοίγει το παράθυρο της εφαρμογής σε απεικόνιση χάρτη.

Στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης βλέπουμε τα εργαλεία εστίασης και πλοήγησης καθώς και το εικονίδιο μετάβασης σε εικόνες περιβάλλοντος χώρου (Street View ).

Στο πράσινο πλαίσιο επισήμανσης βλέπουμε το πλαίσιο εισαγωγής δεδομένων “Αναζήτηση στους χάρτες Google”στο οποίο πληκτρολογώντας το όνομα μιας περιοχής η εφαρμογή κάνει αναζήτηση και στη περίπτωση που είναι καταγεγραμμένη μας την εμφανίζει.


Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο “Δορυφόρος” που φαίνεται στο μπλε πλαίσιο επισήμανσης, για να μεταφερθούμε σε απεικόνιση δορυφόρου. Εμφανίζεται η δορυφορική απεικόνιση στην οποία μπορούμε να πλοηγηθούμε με δύο τρόπους.


Ο πρώτος τρόπος είναι κάνοντας κλικ στο ποντίκι και κρατώντας το πατημένο το κινούμε προς όποια κατεύθυνση θέλουμε. Σε αυτή την περίπτωση ο δείκτης του ποντικιού αλλάζει μορφή όπως φαίνεται στην διπλανή εικόνα


Ο δεύτερος τρόπος είναι εισάγοντας το όνομα της περιοχής στο πλαίσιο εισαγωγής δεδομένων “Αναζήτηση στους χάρτες Google” της εφαρμογής που φαίνεται εντός του πράσινου πλαισίου επισήμανσης.


Στο παράδειγμα μας θα εντοπίσουμε την Ακρόπολη των Αθηνών και θα εκτυπώσουμε δορυφορική εικόνα.

Μετά την πληκτρολόγηση των πρώτων γραμμάτων της λέξης , εμφανίζονται από κάτω αυτόματα προτάσεις και αν θέλουμε μπορούμε να επιλέξουμε κάποια από αυτές, όπως κάνουμε στη επόμενη εικόνα στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης.


Η εφαρμογή μας μεταφέρει στην περιοχή αναζήτησης .

Κάνουμε κλικ στο εργαλείο απόκρυψης πλαισίου για να φύγει το πλαίσιο αναζήτησης (κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης)

Με τα εργαλεία εστίασης και τον πρώτο τρόπο πλοήγησης (παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου του ποντικιού), εστιάζουμε ακριβώς στην εικόνα που θέλουμε .


Κάνουμε κλικ στο εικονίδιο που φαίνεται στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης.

Ανοίγει το μενού εργαλείων της εφαρμογής και κάνουμε κλικ στην επιλογή “Εκτύπωση” που φαίνεται στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης.


Η εικόνα ανοίγει σε κατάσταση εκτύπωσης και εμφανίζονται τα κουμπιά “Ακύρωση” και “Εκτύπωση”.

Κάνουμε κλικ στο κουμπί “Εκτύπωση” που φαίνεται στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης.


Ανοίγει το παράθυρο επιλογών εκτύπωσης.

Στο πλαίσιο επιλογής “Προορισμός” επιλέγουμε “Αποθήκευση. ως PDF” όπως φαίνεται στο μπλε πλαίσιο επισήμανσης.

Κάνουμε κλικ στο κουμπί “Εκτύπωση” που φαίνεται στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης.


Ανοίγει το παράθυρο “Αποθήκευση ως” στο οποίο πρέπει να επιλέξουμε το φάκελο (μπέ πλαίσιο επισήμανσης) και το όνομα που θα δώσουμε στο αρχείο εκτύπωσης, στο πλαίσιο εισαγωγής δεδομένων “Όνομα αρχείου”.

Κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” που φαίνεται στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης.


Το αρχείο που περιέχει την εικόνα που επιλέξαμε αποθηκεύτηκε στο φάκελο μας.


Κάνουμε κλικ στο κουμπί “Ακύρωση” που φαίνεται στο κόκκινο πλαίσιο επισήμανσης για να βγούμε από την κατάσταση εκτύπωσης και να επανέλθουμε στους χάρτες της εφαρμογής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση