Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γ Λυκείου (ΓΕΛ) σχ. έτους 2015-16

Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

5

ΙΣΤΟΡΙΑ

3

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

3

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

2

ΣΥΝΟΛΟ

15

Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

5

ΦΥΣΙΚΗ

3

ΧΗΜΕΙΑ

3

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

2

ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)

2

ΣΥΝΟΛΟ

15

Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

5

ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας)

3

ΙΣΤΟΡΙΑ

3

ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)

2

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

2

ΣΥΝΟΛΟ

15

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΩΡΕΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

1

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

2

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2

ΙΣΤΟΡΙΑ

2

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

2

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

2

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ  (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά)

2

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

2

ΣΥΝΟΛΟ

15

Τα Μαθήματα Επιλογής της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου διδάσκονται δύο (2) ώρες και οι μαθητές της επιλέγουν μεταξύ των εξής προσφερόμενων μαθημάτων:

α) Δεύτερη Ξένη γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά),

β) Ελεύθερο Σχέδιο

γ) Γραμμικό Σχέδιο,

δ) Ιστορία της Τέχνης,

ε) Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (ΑΟΔΕΥ).

Όσοι μαθητές επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων Ελεύθερου Σχεδίου και Γραμμικού Σχεδίου, δύνανται να δηλώσουν ότι θέλουν να παρακολουθήσουν και τα δύο μαθήματα, εκ των οποίων το ένα θα διδάσκεται μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος.

13η Διεθνής Εκθεση για την Εκπαίδευση

Τα στελέχη του ΚΕ.ΣΥ.Π. Αμπελοκήπων συμμετείχαν στο περίπτερο της Δ/ΝΣΗΣ ΣΕΠΕΔ στην 13η Διεθνή Εκθεση για την Εκπαίδευση που έγινε στο ΣΕΦ απο 11 έως και 13 Μαρτίου 2011. Ακολυθεί σχόλιο απο την ειδησεογραφική ιστοσελίδα  newsbeast.gr

Μεγάλη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία  newsbeast.gr

Με επιτυχία στέφθηκε η 13η Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση και την Εργασία στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (ΣΕΠΕΔ) του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος φορείς της Τριτοβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικό-ενημερωτικό υλικό.

Το περίπτερο της Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες, είτε σε οργανωμένες εκπαιδευτικές δράσεις σχολείων είτε μεμονωμένα, μαθητές, γονείς, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης.

Όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες συμβουλευτικής από τις δομές του υπουργείου σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μαθητές να συμπληρώσουν τα Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και να συζητήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικές διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια.

Οδηγίες στους Διευθυντές Λυκείων για υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις (5%)

Οδηγίες προς τους Διευθυντές των Λυκείων  (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για  να  ενημερώσουν τους υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις, που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 για τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά και τον τρόπο  απόκτησής τους.

Επισυνάπτονται :

          Η εγκύκλιος 4ΑΛΑ9-62 – Συνημένο αρχείο (pdf)

          και τα σχετικά ΦΕΚ : 

                          fek_1612b_2010 (pdf) 

                    και  fek_1794b_2010 (pdf)

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Συνημένο αρχείο pdf

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Μέχρι πέρυσι οι Αιτήσεις- Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλονταν από 1 έως 20 Φεβρουαρίου ενώ των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) κατά το μήνα Μάρτιο μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο.

Φέτος η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας θα είναι ενιαία και η προθεσμία ορίζεται  από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων