Δελτίο Τύπου – 3 Δεκέμβρη

Μύρινα, 30/11/2018

Δελτίο Τύπου

Η 3η  Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί την αφορμή για να σκεφτούμε αυτό που θα έπρεπε να έχουμε πάντα στο νου μας, δηλαδή το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία για ουσιαστική συμμετοχή και ένταξη στην κοινωνία.

Η εκπαίδευση συμβάλει στην επιτυχή ένταξη, μέσω της διδασκαλίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, του σεβασμού και του αυτο-καθορισμού, ειδικότερα για αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο (άτομα με αναπηρία). Εστιάζοντας στις δυνατότητες των αναπήρων και δίνοντας ίσες ευκαιρίες για κοινωνική συναναστροφή, μάθηση, παιχνίδι και αγάπη θα πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν είναι μόνο οι ειδικές γνώσεις που θα μας σώσουν αλλά το μεράκι, η δουλειά και η συνείδηση ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει απ’ το χέρι μας για να προχωρήσουν οι μαθητές μας μπροστά. Αξίζει να αναρωτηθούμε αν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία έχουν μεγαλύτερη σχέση με το τι του παρέχεται κάθε φορά και λιγότερο από την ίδια του την αναπηρία.

Στο παρακάτω βίντεο προβάλλεται ένα κοινωνικό πείραμα-εκπαιδευτικό παιχνίδι, από το Γαλλικό ίδρυμα παιδιών με αναπηρία «Noemi», για τις στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στην αναπηρία. Συμμετέχουν γονείς και παιδιά.

Αντιμετωπίζουμε τα άτομα με αναπηρία ως ισότιμους ανθρώπους, χωρίς να τους λυπόμαστε και χωρίς να γυρνάμε το βλέμμα αλλού…

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση