Το ΚΕΔΔΥ πάει… Άγιο Δημήτριο

Στις 8 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το νηπιαγωγείο του Αγίου Δημητρίου και υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα «διαφορετικό»  με τους 13 μαθητές του.
Σκοπός μας ήταν να προβληματιστούν οι μαθητές και να κατανοήσουν ότι ο καθένας είναι όμορφος με τον τρόπο του. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και ταυτόχρονα μοιάζουμε. Όλοι μπορούμε να παίζουμε, να κινούμαστε και  να μιλάμε, με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε 3 μέρη:
Μέρος 1: Ικανότητες: «Διαφέρουμε και είμαστε ίδιοι».
Μέρος 2: Αφήγηση και συζήτηση του παραμυθιού της Ελένης Σβορώνου, «Μια Ζέβρα που την έλεγαν Βούλα».


Μέρος 3: Κέντρα Βιωματικών Δραστηριοτήτων
Α. Παντομίμα: Στόχος να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι τρόπους να εκφραστούν πέρα από την ομιλία. Συζήτηση σχετικά με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα από τον λόγο. Συζήτηση για τη νοηματική γλώσσα.

Β. «Καθοδήγηση με εμπόδια»: Στόχος είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά την έννοια της βοήθειας προς τον άλλο και το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να «δουν» άλλες αισθήσεις πέραν της όρασης. Εξοικείωση με τη γραφή  Braille

Γ. «Σέρνομαι σαν το φίδι»: Στόχος είναι να βιώσουν τα παιδιά τη δυσκολία του να μην χρησιμοποιείς κάποιο μέλος του σώματός σου. Συζήτηση για τη δυσκολία, τη δύναμη και τις ικανότητες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν καροτσάκι.

Ευχαριστούμε πολύ τις νηπιαγωγούς του Αγίου Δημητρίου για την πρόσκληση και τη συνεργασία!!!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση