support-yposthriksh-psyxologikh

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Κ.Ε.Σ.Υ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ανακοινώσεις

Με αφορμή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων προσχολικής, δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
1. Το ΚΕΣΥ Λευκάδας συνεχίζει κανονικά την αξιολόγηση μαθητών για μαθησιακές δυσκολίες ειδικές εκπαιδευτικές ή ψυχοκοινωνικές ανάγκες.
Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Λευκάδας, σε εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων, συνεχίζει τη λειτουργία του με μειωμένη παρουσία του προσωπικού, ενώ η εξυπηρέτηση πολιτών κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού (τηλ. 2645026309).
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται κανονικά οι αξιολογήσεις μαθητών από το ΚΕΣΥ καθώς και η παραλαβή νέων αιτήσεων για αξιολόγηση μαθητών. Η συνεργασία ΚΕΣΥ Λευκάδας και σχολείων για την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων (Περιγραφικής Παιδαγωγικής Έκθεσης) συνεχίζεται κανονικά.
2. Εξ αποστάσεως υποστήριξη της σχολικής κοινότητας (σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών, οικογενειών)
Παράλληλα με την αξιολόγηση των μαθητών, στο ΚΕΣΥ ενεργοποιείται και πάλι ανοιχτή γραμμή για υποβολή αιτημάτων για ψυχοκοινωνική ή εκπαιδευτική συμβουλευτική υποστήριξη και συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Η γραμμή αυτή θα λειτουργεί μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΣΥ: 2645026309 (από 8.00-14.00) ή μέσω του e-mail: mail@kesy.lef.sch.gr
Οι γονείς δεν πρέπει να διστάσουν να ζητήσουν την εξ αποστάσεως υποστήριξη του ΚΕΣΥ, όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση των παιδιών, στην εκπαίδευσή τους, στη συμπεριφορά τους. Μπορούν να απευθύνονται σε συγκεκριμένα μέλη του προσωπικού μας (Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Φιλόλογο Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπευτρία και Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού). Η υποστήριξη μπορεί να παρέχεται με τηλεφωνική επικοινωνία ή με τηλεδιάσκεψη και διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα και η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για την αξιολόγηση των αναγκών των παιδιών τους ή για συμβουλευτική υποστήριξη θα πρέπει:

  • να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση

 ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ

  • να την υποβάλουν, υπογεγραμμένη, ηλεκτρονικά στο mail της υπηρεσίας: mail@kesy.lef.sch.gr

 

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε δυσκολία – ανάγκη εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας.

Η Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ. Λευκάδας

ΒΛΑΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ