cycladic.gr

Δημιουργικές προτάσεις για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου

Ανακοινώσεις

Συνεχίζοντας τις προτάσεις μας για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι παρουσιάζουμε τις παρακάτω δραστηριότητες:

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί μεγάλους και μικρούς να παίξουν online παιχνίδια από την αρχαία Ελλάδα.
Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου και απολαύστε ένα δημιουργικό ταξίδι στο γοητευτικό κόσμο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Δείτε εικόνα και βίντεο από τις ψηφιακές συλλογές έργων και θαυμάστε τις ιδιαιτερότητες της τέχνης κάθε εποχής.

Μπείτε στο online πρόγραμμα «Παίζοντας στο σπίτι» και φτιάξτε, μόνοι σας τα ίδια παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι στην αρχαιότητα, μεταξύ των οποίων χειροποίητες κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστράγαλοι, μπάλες αλλά και ξύλινα αλογάκια. Παίξτε αγαπημένα ομαδικά παιχνίδια όπως το κρυφτό, η τυφλόμυγα, τα αγαλματάκια ακούνητα, το κουτσό, αλλά και οι γρίφοι και τα αινίγματα.

……………………….

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα αφορά τα χειροποίητα παιχνίδια με απλά υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας. Όχι μια, όχι δυο, αλλά εκατό ιδέες για να περάσετε με κέφι και φαντασία την ώρα σας κάνοντας κλικ [εδώ].