Σεμινάριο για τις νηπιαγωγούς του Ν. Λευκάδας από το ΚΕΣΥ Λευκάδας και το 1ο ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων

Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στη Λευκάδα η παρουσίαση του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα “Ο εντοπισμός και η διαχείριση των δυσκολιών μαθητών/τριών στην Προσχολική Αγωγή” από το προσωπικό του ΚΕΣΥ Λευκάδας και το 1ο ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων και ειδικότερα τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Νηπιαγωγών, κ. Γαλάνη Αρετή. Το σεμινάριο απευθυνόταν προς τις νηπιαγωγούς του Νομού και έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, κ. Φώτης Σάντας. Εκ μέρους του ΚΕΣΥ Λευκάδας τις νηπιαγωγούς καλωσόρισε η Προϊσταμένη και Ειδική Παιδαγωγός, κ. Γεωργία Βλάχου, η οποία παρουσίασε την εισήγηση “Ενδείξεις και συμπτωματολογία διαταραχών”.  Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ψυχολόγος του ΚΕΣΥ Λευκάδας, κ. Αννέτα Καββαδά η οποία μίλησε για τη “Διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς στη σχολική τάξη”. Η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΣΥ Λευκάδας, κ. Ειρήνη Βονιτσάνου, παρουσίασε την εισήγηση με τίτλο “Δημιουργώντας συνεργατικές σχέσεις με τους γονείς” ενώ η Ειδική Παιδαγωγός, κ. Εμμανουέλα Δούφλια, μίλησε για τη “Συνεργασία του Νηπιαγωγείου με το ΚΕΣΥ”.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε από τη Νηπιαγωγό και συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Νηπιαγωγών του 1ου ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων, κ. Γαλάνη Αρετή, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στη διαφορετικότητα στην προσχολική αγωγή, τονίζοντας τη σημασία των παραμυθιών ως εκπαιδευτικό εργαλείο.