ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Λάρισας

Επαγγελματικός προσανατολισμός στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Τσαριτσάνης

Μαρ 202124

Δελτίο τύπου από το Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Τσαριτσάνης στο https://paidis.com/ 

σχετικά με την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης του Γυμνασίου και της Β & Γ του Λυκείου την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021.

Διπλή διαδικτυακή ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου του 2021 στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Τσαριτσάνης, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ και Β Λυκείου καθώς και της Γ Γυμνασίου, από την κα Ευπραξία Βλαχοδήμου, Εκπαιδευτικό με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Πρασανατολισμό του ΚΕΣΥ Λάρισας.

Συγκεκριμένα την 1η διδακτική ώρα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ και Β Λυκείου παρακολούθησαν, με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας webex, ενημέρωση με θέμα: «Αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». Αναφέρθηκαν όλες οι αλλαγές που αφορούν στην τρέχουσα σχολική χρονιά καθώς και αυτές που θα ισχύσουν από τη επόμενη. Το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ Λυκείου που σε λίγο καιρό θα κληθούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και της Β Λυκείου που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να επιλέξουν και να δηλώσουν την ομάδα προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Την 2η διδακτική ώρα η ενημέρωση με θέμα «Εκπαιδευτικές Επιλογές μετά το Γυμνάσιο» πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξης του Γυμνασίου Τσαριτσάνης, όπου παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς όλοι οι πιθανοί δρόμοι που μπορεί ν’ ακολουθήσει κανείς τελειώνοντας το Γυμνάσιο.

Η κ. Βλαχοδήμου, μέσα από τις ιδιαίτερα κατατοπιστικές παρουσιάσεις της, ανάλυσε τα θέματα με απλό τρόπο και έδωσε έτσι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που απασχολούσαν τα παιδιά.

Ο  Τομέας Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης – Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας ευχαριστεί το Σχολείο για τη συνεργασία.

από κάτω από: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαγγελματικός προσανατολισμός στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Τσαριτσάνης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων