ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Λάρισας

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας

Νοέ 202026

Η Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό αποτελεί διαδικασία η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των μαθητών και των μαθητριών, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, να αναδείξουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες/ικανότητες, ώστε να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξής τους.
Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί διδακτικό αντικείμενο (στην Α΄ ΛυκείουΕΠΑΛ), καθώς και θεματική ενότητα των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η εγκύκλιος σχεδιασμού και υλοποίησης Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας εκδόθηκε σήμερα και περιγράφει όλο το πλαίσιο εφαρμογής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας μπορεί να υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα Σχέδια Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, κατά το Σχολικό Έτος 2020-2021,
υποβάλλονται έως και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ., μέσω των οικείων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ. πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο και επικοινωνήστε με τον Τομέα Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας για ιδέες, προτάσεις, υλικό.



Λήψη αρχείου

από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων