ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης Λάρισας

Διαδικτυακό σεμινάριο τεχνικών θεάτρου και φωτογραφίας : “Κλικ – ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου”

Οκτ 202020
Διαδικτυακό σεμινάριο τεχνικών θεάτρου και φωτογραφίας  με τίτλο:
                                                                                                            «Κλικ- ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου»   
                                                                                                                                                                Διάρκειας  4 ωρών
Θα πραγματοποιηθεί μέσω της Πλατφόρμας ΖΟΟΜ                       
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, 18.00-20.00  και
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020  18:00-20:00
είναι Δωρεάν για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός «Κι αν ήσουν εσύ;», ενός προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, πραγματοποιούν διαδικτυακό θεατρικό-φωτογραφικό σεμινάριο διάρκειας  4 ωρών με τίτλο: «Κλικ – ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου…», τεχνικές θεάτρου και φωτογραφίας  για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων.

Σύντομη περιγραφή:
 Οι συμμετέχοντες σε μικρές ομάδες μοιράζονται προσωπικές ιστορίες και μαζί  δημιουργούμε τις δικές μας αφηγήσεις, φωτίζοντας στιγμές του προσωπικού και συλλογικού μας μωσαϊκού εμπειριών. Το μέσο μας η φωτογραφία, που λειτουργεί ως αποτέλεσμα ή ως αφορμή των δραστηριοτήτων. Πόσα φωτογραφικά κλικ εμπεριέχει ο εαυτός μου και πόσα με συνδέουν με το Όλον, με τον κόσμο; Το σεμινάριο εστιάζει σε ασκήσεις ταυτότητας με τελικό στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στα δικαιώματα των παιδιών. Στόχος είναι ο εντοπισμός των στοιχείων που συμβάλλουν στη δημιουργία της προσωπικής ταυτότητας των μαθητών αλλά και στην ανακάλυψη κοινών σημείων σε σχέση με τους άλλους

 Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Επιμορφωτές : Αντονέλλα Χήρα, ηθοποιός θεατροπαιδαγωγός &  Θάνος Φλούλης, photo artist.

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και την Κυριακή 25/10/2020  συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης εδώ: https://docs.google.com/forms/d/1W46W1ZgAnKw21zLSsZhcQ4ao7Fo6tuTFklfZOGWpIes/edit
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η επιβεβαίωση συμμετοχής θα αποσταλεί την Δευτέρα 26/10/2020 μέσω emailμαζί με  οδηγίες συμμετοχής στο σεμινάριο.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
 
Γραμματεία/Πληροφορίες.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600
Δείτε την ανακοίνωση:
από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδικτυακό σεμινάριο τεχνικών θεάτρου και φωτογραφίας : “Κλικ – ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων