ΚΕΣΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕΣΥ) ΛΑΡΙΣΑΣ

Απρ 20206

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δεκ 20203

3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο αρχείο που ακολουθεί με κλικ πάνω στις εικόνες, κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό για ευαισθητοποίηση στην Αναπηρία.Λήψη αρχείου

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία    

Διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριτσάνης.

Δεκ 20202

Διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριτσάνης με θέμα:

                     «Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων»

πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1/12/2020.

Δείτε την ανάρτηση στο ιστολόγιο του Σχολείου, εδώ

από κάτω από: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου-Λ.Τ. Τσαριτσάνης.    

Διαδικτυακό σεμινάριο τεχνικών θεάτρου και παραγωγής βίντεο  με τίτλο: «Flashbacks»

Δεκ 20201

Διαδικτυακό σεμινάριο τεχνικών θεάτρου και παραγωγής βίντεο  με τίτλο:

«Flashbacks»

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, 11.00-13.00και
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, 11.00-13.00

 

Δωρεάν για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός «Κι αν ήσουν εσύ;», ενός προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, πραγματοποιούν διαδικτυακό θεατρικό-οπτικοακουστικό σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών με τίτλο:« Flashbacks», τεχνικές θεάτρου και φωτογραφίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων.

Σύντομη περιγραφή Το σεμινάριο Flashbacks έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αξιοποιούμε με δημιουργικό τρόπο κείμενα από το βιβλίο «Μονόλογοι σε καραντίνα» συνδέοντάς τα με τις προσωπικές μας αφηγήσεις.
Μέσα από τεχνικές κινηματογράφησης και δημιουργικής γραφής, αποτυπώνουμε και συνδέουμε το δικό μας βίωμα με αυτό των έφηβων προσφύγων που έγραψαν τα 24 κείμενα του βιβλίου. Με όχημα τη βιωματική μάθηση, την παιγνιώδη διάθεση και τη δύναμη της εικόνας και της αφήγησης,  εκφραζόμαστε σε σχέση με μία νέα πραγματικότητα που μας θυμίζει ότι είμαστε όλοι πλασμένοι από το ίδιο υλικό.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εργαλεία κινηματογράφησης όπως η δημιουργία storyboard, τεχνικές λήψης και μοντάζ έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιούν την οπτικοακουστική γλώσσα με τους μαθητές του.

 

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη:

Α’ μέρος: Σάββατο 5/12/2020, 11.00-13.00&
Β’ μέρος: Κυριακή 6/12/2020, 11.00-13.00

 

Επιμορφωτές: Βασιλένα Μητσιάδη, θεατροπαιδαγωγός& Γιάννης Φλούλης,videoartist
 

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και την  Παρασκευή 4/12/2020 και ώρα 20:00 μ.μ  συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης εδώ: https://docs.google.com/forms/d/1PiJwaipijVfe3q4SagcFHwcEde8Hii7BMTafiezzJaI/edit

 Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

επιβεβαίωση συμμετοχής θα αποσταλεί την Παρασκευή 4/12/2020 και ώρα 21:00 μέσω emailμαζί με οδηγίες συμμετοχής στο σεμινάριο.

 Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

 

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι συμμετοχικό , έχει τη μορφή θεατρικού – οπτικοακουστικου εργαστηρίου και περιλαμβάνει παιχνίδια αυτοσχεδιασμούς, λήψεις και επεξεργασία πλάνων.
Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:

-να συνδεθούν στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ

–        να παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου

–        να έχουν διασφαλίσει έναν χώρο στον οποίο θα μπορούν να συγκεντρωθούν χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους

–          να έχουν μαζί τους… κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

 

Βιογραφικό Σημείωμα εμψυχωτών

 

Η Βασιλένα Μητσιάδη είναι μηχανολόγος –μηχανικός κι έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού  και τώρα είναι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στον Δήμο Τρικκαίων. Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη. Είναι μέλος του Διοικητικού́ Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων και μέλος της θεατρικής ομάδας του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων. Είναι θεατροπαιδαγωγός στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Ο Γιάννης Φλούλης  είναι επαγγελματίας βιντεογράφος φωτογράφος. Έχει φιλμογραφίσει ντοκιμαντέρ κι έχει πάρει μέρος σε Εκθέσεις φωτογραφίας  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Είναι συνεργάτης στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και συνεργάτης του πρακτορείου Reuters.

 

Γραμματεία/Πληροφορίες.: humanrights@theatroedu.gr / 2106541600
 
Συντονισμός
Χριστίνα Κρίθαρη
Περιφερειακή Διαχείριση Κεντρικής Ελλάδος προγράμματος ΄Κι αν ήσουν εσύ’
mail: ckrithari@yahoo.gr
τηλ: 2431301874/6979670585 
από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδικτυακό σεμινάριο τεχνικών θεάτρου και παραγωγής βίντεο  με τίτλο: «Flashbacks»    

Παράταση προθεσμίας υποβολής Αίτησης Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις

Νοέ 202030
⚠Παράταση προθεσμίας υποβολής Αίτησης Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις δόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων .
Από το ΥΠΑΙΘ ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 3️⃣ Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021.
από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταση προθεσμίας υποβολής Αίτησης Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις    

«Πανελλαδικές μέσα στην καραντίνα. Ο ρόλος γονιών και εκπαιδευτικών»

Νοέ 202030
Το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο την Πέμπτη 3/12/2020  ώρα 18:00
«Πανελλαδικές μέσα στην καραντίνα. Ο ρόλος γονιών και εκπαιδευτικών».
Στόχος η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας της οικογένειας.
Όσοι/ες  ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο στέλνουν το αίτημά τους στο email του Κέντρου kpglyfadas@gmail.com και θα λάβουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 3/12/2020, τον σύνδεσμο για να συμμετάσχουν στο σεμινάριο.
από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πανελλαδικές μέσα στην καραντίνα. Ο ρόλος γονιών και εκπαιδευτικών»    

Τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Νοέ 202030

Αφορά μαθητές και μαθήτριες Γ τάξης ΓΕΛ KAI ΕΠΑΛ.

Η αίτηση – δήλωση αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο σχολείο.

Αίτηση Δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021 – ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αίτηση Δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ 2021 – ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ

από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021    

Διαδικτυακή παρουσίαση του Οδηγού για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του Βιβλίου »Ο κόσμος από την αρχή»

Νοέ 202030
????Το βιβλίο «Ο κόσμος από την αρχή» είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του ΚΕΘΙ με τη UNICEF που απευθύνεται σε έφηβες/έφηβους με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους αναφορικά με την έμφυλη βία.
Ο Οδηγός που παρουσιάζεται τη Δευτέρα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε όσες και όσους πραγματοποιούν δραστηριότητες με έφηβες και έφηβους, στο πλαίσιο δράσεων μη τυπικής εκπαίδευσης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν το βιβλίο, ο Οδηγός για την Εκπαιδευτική του Αξιοποίηση, ενώ θα προβληθούν σύντομα βίντεο για την ευαισθητοποίηση των εφήβων.
*Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 στις 15.30.
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε, πατώντας εδώ ???? https://unicef.zoom.us/j/94847569522#success
από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδικτυακή παρουσίαση του Οδηγού για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του Βιβλίου »Ο κόσμος από την αρχή»    

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας

Νοέ 202026

Η Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό αποτελεί διαδικασία η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των μαθητών και των μαθητριών, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, να αναδείξουν τα ενδιαφέροντά τους και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες/ικανότητες, ώστε να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξής τους.
Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί διδακτικό αντικείμενο (στην Α΄ ΛυκείουΕΠΑΛ), καθώς και θεματική ενότητα των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η εγκύκλιος σχεδιασμού και υλοποίησης Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας εκδόθηκε σήμερα και περιγράφει όλο το πλαίσιο εφαρμογής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας μπορεί να υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα Σχέδια Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, κατά το Σχολικό Έτος 2020-2021,
υποβάλλονται έως και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ., μέσω των οικείων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ. πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο και επικοινωνήστε με τον Τομέα Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας για ιδέες, προτάσεις, υλικό.Λήψη αρχείου

από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας    

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

Νοέ 202025

Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας, καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Διαπίστωσης Πάθησης.
Ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, ειδικά  για την τρέχουσα χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο (Ψ8ΧΤ46ΜΤΛΗ-4ΞΛ)Λήψη αρχείου

από κάτω από: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22    

25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Νοέ 202025

25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στο αρχείο που ακολουθεί με κλικ πάνω στις εικόνες, κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό για ευαισθητοποίηση στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.Λήψη αρχείου

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

  Δεκέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Νοέ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  


  Top
   
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων