Σας ενημερώνουμε  ότι σύμφωνα με το νόμο 4823/21 τα Κ.Ε.Σ.Υ μετονομάζονται σε ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ).

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4823/21 ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν είναι αρμοδιότητα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.  Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στη διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής.

Σκοπός των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι η υποστήριξη των μαθητών, των σχολικών μονάδων και των Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου. Για τα ζητήματα, για τα οποία επιφυλάσσεται αποκλειστική αρμοδιότητα στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., δεν έχουν αρμοδιότητα άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή φορείς (Ν. 4823/2021, Άρθρα 1 & 2).

Οι αρμοδιότητες που ασκούν τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι  οι εξής:

α) Η διερεύνηση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών,

β) Ο σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων για την υποστήριξη μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών,

γ) Η υποστήριξη του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς ή δευτερογενούς πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας,

δ) Η ενημέρωση και επιμόρφωση του κοινωνικού συνόλου με διάθεση υλικού και επιμορφωτικές δράσεις για ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφορετικότητας (Ν. 4823/2021, Άρθρο 11).

Για να ενημερωθείτε για το νέο νόμο πατήστε εδώ

Περιοχή ευθύνης του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας

Το  ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας έχει στην ευθύνη του και εξυπηρετεί όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, όλων των βαθμίδων, των δήμων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Μαθητικός πληθυσμός – διαδικασία
  • Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας υποστηρίζει τους μαθητές/τριες με ή χωρίς ειδικές ανάγκες και αναπηρία που αντιμετωπίζουν εμπόδια στη μαθησιακή διαδικασία, δεχόμενο πάνω από  1000 αιτήσεις ετησίως από το σύνολο των περίπου 32.000 μαθητών/τριων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που φοιτούν, στα σχολεία ευθύνης, του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  • Ο προαναφερόμενος πληθυσμός των μαθητών/τριων αποτελείται από μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΑΦ, κινητικές αναπηρίες, διαταραχές συμπεριφοράς, μαθητές/τριες με αισθητηριακές αναπηρίες (κωφοί, τυφλοί), μαθητές/τριες με ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές κ.α. ηλικίας, 3,5  έως 18 χρονών.
  • Οι μαθητές/τριες αξιολογούνται και υποστηρίζονται οι ίδιοι και οι οικογένειες του ςστους χώρους της υπηρεσίας καθώς και στους χώρους των σχολικών μονάδων που φοιτούν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  που εμπλέκονται στην εκπαίδευση αυτών. Για κάθε μαθητή/τρια πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο επισκέψεις  ανάλογα με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του καθενός.

 

Αίτηση αξιολόγησης