Επιμορφωτική Διημερίδα με θέμα «Προκλήσεις και Ιδιαιτερότητες στην Γενική και Ειδική Αγωγή» στην Κάλυμνο.

Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καλύμνου και η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής 17ης Περιφέρειας Δωδεκανήσου-Κυκλάδων διοργανώνουν Επιμορφωτική Διημερίδα με θέμα «Προκλήσεις και Ιδιαιτερότητες στην Γενική και Ειδική Αγωγή»με τη συμμετοχή των ΚΕΔΔΥ Κω-Καλύμνου με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη συνεκπαίδευση και ένταξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ικανότητες αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και κάθε ενεργού πολίτη.

‘Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015  στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου.

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Παρασκευή 20/03/2015

Δερέκα Μαρία «Η επιληψία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Ζάχου Ελένη «Το ονειρικό παιδί»

Κορφιάς Στέφανος «Το μάθημα των παραδοσιακών χορών στην ειδική εκπαίδευση»

Μουταβελής Αδριανός «Αυτισμός»

Σαββατο 21/03/2015

Γκίτση Άννα «Παραβατική συμπεριφορά στην εφηβεία. Νοηματοδότηση και διαχείριση της παραβατικής συμπεριφοράς στο σχολικό πλαίσιο»

Ζωίδης Β. «Ανίχνευση-Διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών και η στάση του εκπαιδευτικού»

Ελπίδα Πρίντεζη «Η μέθοδος project ως μέσο και ευκαιρία ενσωμάτωσης των παιδιών που παρακολουθούν τμήματα ένταξης»

Τηλιακός Απόστολος & Λουλακάκη Ειρήνη «Η συμβολή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στη σύγκλιση τυπικής και ειδικής εκπαίδευσης»

 

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλύμνου είναι μια μονάδα ειδικής αγωγής δευτέρου επιπέδου εκπαίδευσης.

Λειτουργεί στην Κάλυμνο από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003. Οι απόφοιτοί του λαμβάνουν πτυχίο επιπέδου 2 με επαγγελματικά δικαιώματα και δικαίωμα εγγραφής στα ΣΕΚ ειδικής αγωγής.

Στο ΕΕΕΕΚ Καλύμνου λειτουργεί Εργαστήριο Κηπουρικής, στο οποίο οι μαθητές εκπαιδεύονται στην φροντίδα του κήπου και στη βιολογική καλλιέργεια.

Στο σχολείο μας γίνεται προσπάθεια υλοποίησης επιπρόσθετων δράσεων με στόχο τη γνωριμία του σχολείου με διάφορους άλλους φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία.

Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα εξυπηρετείται η ένταξη των μαθητών μας στην κοινότητα αλλά και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα συνύπαρξης και αποδοχής της διαφορετικότητας, ενώ παράλληλα διευκολύνεται και η δράση της δικτύωσης μεταξύ των τοπικών φορέων Καρπός αυτών των ενεργειών είναι μια σειρά δραστηριοτήτων κοινωνικού, πολιτιστικού, αθλητικού περιβαλλοντικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως η διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, οι ανθοφυτεύσεις δημόσιων χώρων και η διενέργεια κινηματογραφικών προβολών με θέμα την διαφορετικότητα

Πηγή: kalymnos-news.gr

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.