“Και θέλω και μπορώ!” Εργαστήριο εθελοντισμού

“Και θέλω και μπορώ” να κάνω πολλά πράγματα για να βελτιώσω τη ζωή μου. Τη ζωή μου στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη μου και μακρύτερα ακόμη. Κι αν είμαι μικρό παιδάκι, τι ;;; Δε μπορώ;; Μπορώ να ζητήσω συνεργασία με μεγαλύτερους, μπορώ να ευαισθητοποιήσω μεγαλύτερους, μπορώ να μάθω γιατί γρήγορα θα μεγαλώσω, αλλά μπορώ και να δράσω ανάλογα με την ηλικία μου. Δε μπορώ όμως να μη νοιάζομαι και να είμαι αδρανής. Κι ας είμαι ένα πρωτάκι…Και δεν είμαι μόνος! Είμαστε ήδη είκοσι “απίθανα πρωτάκια” στο 21ο Δημοτικό Σχολείο “Λέλα Καραγιάννη” που μαζί με όλους τους συμμαθητές του σχολείου μας συμμετέχουμε στο πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”.

Πρώτη μας δράση το εργαστήρι εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/1/2017 στην αίθουσά μας. Μαζί μας η συγγραφέας και συνεργάτης του WWF κ. Ελένη Σβορώνου.

Αφού γνωριστήκαμε, μοιραστήκαμε καθημερινές εμπειρίες εθελοντισμού και έτσι κατανοήσαμε την έννοια αυτή. Κατόπι παίξαμε παιχνίδια εμπιστοσύνης που μας έδειξαν πόσο το κάθε πλάσμα έχει την ανάγκη του άλλου. Νιώσαμε πως κι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε και χαρήκαμε γι’ αυτό.

Ήταν η καλύτερη εισαγωγή για εμάς τους λιλιπούτειους εθελοντές! Ευχαριστούμε πολύ κ. Ελένη!!!Εικόνα4Εικόνα7Εικόνα9

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *