Συνάντηση με την Άλκη Ζέη

Ήρθε η ώρα που με λαχτάρα περιμέναμε εδώ κι ένα χρόνο!! Η ώρα να γνωρίσουμε από κοντά την αγαπημένη μας συγγραφέα Άλκη Ζέη! Την περασμένη σχολική χρονιά διαβάσαμε με τους μαθητές της Δ΄Τάξης (φέτος Ε΄τάξη) τα βιβλία «Το καπλάνι υης βιτρίνας» και «Ο θείος Πλάτων» και πήραμε μέρος στο Μαραθώνιο ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο. Επιθυμία όλων μας ήταν να γνωρίσουμε τη συγγραφέα, η οποία μάλιστα έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη γειτονιά μας, μόλις 150 μέτρα από το σχολείο μας! Στείλαμε γράμμα στην κ. Ζέη και ζητούσαμε να συναντηθούμε μαζί της. Με προθυμία δέχτηκε και η συνάντηση κανονίστηκε στον φιλόξενο Πολυχώρο του Μεταίχμιου.

«Είναι τιμή μου να γνωρίζω μια τόσο σπουδαία συγγραφέα από κοντά!» είπε ο Φραντζέσκο και εξέφρασε την άποψη όλων μας. Όλα τα παιδιά συνομίλησαν με τη κ. Ζέη η οποία με υπομονή, αγάπη και ειλικρίνεια μας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για τη φιλία της με τη Ζωρζ Σαρή, για τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, για  τα έργα της και μας αποκάλυψε πως ετοιμάζει και κάτι καινούριο!

Στο τέλος μας υπέγραψε τα βιβλία που είχαμε φέρει και μας είπε: «Στη ζωή σας να έχετε φίλους, να γεμίσετε φίλους! Και τώρα που μεγάλωσα και πολλοί από τους φίλους μου έχουν φύγει,εγώ έκανα καινούριους νεότερους φίλους!»

Σας ευχαριστούμε κ. Ζέη!!!20161111_12250020161111_122339

Αφήστε μια απάντηση