3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

0

Συγγραφέας: ΜΠΕΧΤΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ | Κατηγορία ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 03-12-2015

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 drr-main

Τη σημερινή μέρα την αφιερώσαμε στα άτομα με αναπηρία.

*Συζητήσαμε τι είναι αναπηρία και οι κατηγορίες της. Πως πρέπει να φροντίζει η κοινωνία για τους ανθρώπους αυτούς και πως όλοι εμείς πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Τονίστηκε ιδιαίτερα πως πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα με τους υπόλοιπους ανθρώπους, παρά τη διαφορετικότητά τους. Επιπλέον, συζητήσαμε για τη θέληση που έχουν να αγωνιστούν στη ζωή τους. Δώσαμε και κάποια παραδείγματα, όπως η Έλεν Κέλερ (διάσημη συγγραφέας – κουφή & τυφλή), ο Μπετόβεν (κουφός) και ο Στίβεν Χόκιν.

150757-helen ImageHandler.ashx

Stieler, Joseph Karl: Beethoven mit der Missa solemnis Ölgemälde, 1819

Stieler, Joseph Karl: Beethoven mit der Missa solemnis Ölgemälde, 1819

*Συζητήσαμε για τον τρόπο που καταφέρνουν τα άτομα με αναπηρία να διαβάζουν (γραφή Braille), να κινούνται(αναπηρικά αμαξίδια, μπαστούνια, σκύλοι οδηγοί), να ζωγραφίζουν(με το στόμα, με το πόδι) και γενικά να επικοινωνούν (Νοηματική Γλώσσα). Έτσι, αποφασίσαμε κι εμείς να ζωγραφίσουμε με το στόμα, αλλά και με κλειστά μάτια, ώστε να κατανοήσουμε πόσο δύσκολο είναι.

DSC_0053 DSC_0054 DSC_0056

*Τέλος, κάναμε μια ομαδική εργασία για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες και γράψαμε: “ΕΙΜΑΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ. Ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!!”

DSC_0058 DSC_0060

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση