Διάκριση του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης στον Παιδικό Διαγωνισμό “Είμαι…πως βλέπω τον εαυτό μου” του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκάλεσε παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός. Κλήθηκαν λοιπόν να δουν τον εαυτό τους, να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και να φανταστούν τον κόσμο τους μέσα ή έξω από τον καθρέφτη.

 

Οι μαθητές του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης ανταποκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στο κάλεσμα του διαγωνισμού. Με μεγάλη μας χαρά ενημερώθηκαμε ότι δύο μαθητές μας διακρίθηκαν στο διαγωνισμό! Δόθηκαν 132 διακρίσεις στο σύνολο των 26.500 έργων που πήραν μέρος πανελλάδικα! Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Ψ., μαθητή της Β΄Τάξης και στην Έλενα Χ., μαθήτρια της Δ’ Τάξης του σχολείου μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όμως σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και εξέφρασαν μέσα από αυτόν τις σκέψεις τους και τις επιθυμίες τους!

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος δεν θα παρουσιαστούν τα έργα σε φυσική έκθεση στο μουσείο αλλά μπορείτε να απολαύσετε όλα τα έργα διαδικτυακά εδώ: https://www.cycladickidscontest.com/

Για πρώτη φορά λοιπόν, όλα τα έργα των παιδιών είναι διαθέσιμα online από τις 18 Μαΐου. Όλες οι συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην οθόνη σας. Μπορείτε να ψηφίστε τα αγαπημένα σας έργα, να δείτε τους νικητές και να πάρετε μέρος σε διάφορες δράσεις. Τα έργα είναι ταξινομημένα ανά τάξη. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και έτσι θα θέλει λίγο υπομονή να βρείτε το δικό σας, αλλά θα έχετε την ευχαρίστηση να απολαύσετε όλα τα έργα των παιδιών!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση