Ταξίδι στον κόσμο της τέχνης με το πολιτιστικό πρόγραμμα “Με Miro, με Kusama, με Kandinsky και με Roden, την τέχνη ανακαλύπτω και τον κόσμο ομορφαίνω”

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019 υλοποιήθηκε στο 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το πολιτιστικό πρόγραμμα “Με Miro, με Kusama, με Kandinsky και με Roden, την τέχνη ανακαλύπτω και τον κόσμο ομορφαίνω” από το Δ2 τμήμα και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις: κ. Αλεξάνδρα Μένου (ΠΕ70), Αναστασία Βοσνάκη (ΠΕ71)και Κατερίνα Κατσιούρα, (ΠΕ08). Το πρόγραμμα ήταν διαθεματικό και κινήθηκε σε πολλά επίπεδα, εδώ θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των εργασιών των μαθητών/τριών στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών. Στις εργασίες συμμετείχε  και το Δ1 τμήμα του σχολείου.

Με αφορμή το έργο του Kandinsky ζωγραφίσαμε ομόκεντρους χρωματιστούς κύκλους και συνθέσαμε μια μεγάλη καρδιά, την “Καρδιά του Kandinsky”.

Ο πίνακας “Υπνοδωμάτιο στην Αρλ” του Vincent van Gogh έγινε αφορμή ώστε να ζωγραφίσουμε και εμείς το δικό μας δωμάτιο.

Συνεχίζοντας την ενασχόλησή μας με το έργο του καλλιτέχνη επιχειρήσαμε να αναπαραστήσουμε σημαντικούς πίνακές του. Δουλέψαμε σε ομάδες και το αποτέλεσμα των εργασίων μας μας έδωσε ικανοποίηση. Παρατηρώντας εκτυπωμένα αντίγραφα έργων του Van Gogh προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τη φορά της πινελιάς του και να πλησιάσουμε τις αποχρώσεις. Υλικά μας τα λαδοπαστέλ πάνω σε χρωματιστά χαρτιά canson 50X70 εκ.

Με αφορμή τις απόκριες δημιουργήσαμε μάσκες εμπνευσμένες από τα κυβιστικά έργα του Pablo Picasso.

Η διάσημη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι στα χέρια μας άλλαξε! Με χιούμορ και φαντασία κάθε παιδί έκανε τη δική του Μόνα Λίζα…αλλιώς!

Άλλη μια ομαδική εργασία μας βασίστηκε στα tesselations του Maurits Cornelis Escher.

Η εικαστική γλώσσα του Miro μας ενέπνευσε για ένα ακόμη ομαδικό έργο.

Γραμμές, χρώματα, σχήματα συνθέτουν τα ταξίδια του Αλέξη Ακριθάκη και εμείς ταξιδέψαμε μαζί του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση