Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού γι0ρτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 88ου Δ.Σ. Θεσ/νίκης συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Unicef  «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους» με δυο αφίσες που δημιούργησαν κατά το σχολικό έτος 2017-18 κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών. Δυστυχώς ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω της διάλυσης της ελληνικής επιτροπής της Unicef. Η ευχαρίστηση όμως ήταν η δημιουργία και η συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων