21 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/6#ixzz3V8Bcuq74

Με τους μαθητές της Β2 τάξης του 1ου Δημοτικού Ν. Καλλικράτειας και κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών αποφασίσαμε να στείλουμε και εμείς το μήνυμα μας κατά του ρατσισμού. Παρακολουθήσαμε πρώτα την αντιρατσιστική ταινία μικρού μήκους «Ο μαύρος επιβάτης»

και συζητήσαμε πάνω σε αυτά που αισθανθήκαμε με αφορμή την ταινία. Μέσα από τα λόγια των παιδιών βγάλαμε το συμπέρασμα ότι οι καρδιές όλων των ανθρώπων χτυπάνε το ίδιο και όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα. Κάθε παιδί ζωγράφισε διαφορετικές καρδιές και τις ενώσαμε σε μια καρδιά που χτυπάει σε έναν ρυθμό : «ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

IMG_5272 IMG_5290 tablo

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων