Αιτήσεις – δηλώσεις για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

  Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση  υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

 ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ετικέτες: , ,

Μένω σπίτι και διαβάζω

Αλμπέρ Καμύ   «Η Πανούκλα»

Απόσπασμα […]

Έτσι οι αιχμάλωτοι της πανούκλας πάλεψαν όλη τη βδομάδα μ’ όποιον τρόπο μπορούσαν. Και μερικοί ανάμεσά τους όπως ο Ραμπέρ, έφθασαν, όπως βλέπουμε, να φανταστούν ότι ενεργούσαν ακόμα σαν ελεύθεροι άνθρωποι, ότι μπορούσαν να διαλέξουν. Όμως μπορούμε πράγματι να πούμε ότι αυτή τη στιγμή, στα μέσα του Αυγούστου, η πανούκλα είχε καλύψει τα πάντα. Δεν υπήρχαν πια τότε προσωπικά πεπρωμένα, αλλά μια συλλογική υπόθεση που ήταν η πανούκλα και αισθήματα που τα μοιράζονταν όλοι. Το σημαντικότερο ήταν ο χωρισμός και η εξορία, μ’ όλο το φόβο και την εξέγερση που περιέκλειαν. Να γιατί ο αφηγητής πιστεύει ότι ταιριάζει στο αποκορύφωμα της ζέστης και της αρρώστιας να περιγράψει τις βιαιότητες των επιζώντων συμπολιτών μας, την ταφή των νεκρών και την οδύνη των χωρισμένων εραστών.    […]

Ετικέτες:

Κοινωνιολογία Γ΄ Λυκείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

    Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές.

  Οι συνθήκες άλλαξαν και είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε και να λειτουργήσουμε κάτω από νέες, δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.  

   Δε σταματάμε όμως να το παλεύουμε. Κάνουμε και τώρα αυτό που λέγαμε πάντα. Δεν εγκαταλείπουμε. Η προσπάθεια που κάναμε μέχρι σήμερα ήταν αξιόλογη δεν την πετάμε, συνεχίζουμε κανονικά.

Στο μάθημα της κοινωνιολογίας έχουμε τελειώσει την ύλη κι έχουμε ξεκινήσει πρόγραμμα επαναλήψεων.

 Συνεχίζουμε και τελειώνουμε το πρόγραμμα αυτό αναγκαστικά με διαφορετικό τρόπο.

 Για όσους επιθυμούν, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει το σχολείο, μπορούμε να διοργανώσουμε ζωντανά μαθήματα μέσω SKYPE.

Όσοι από σας θέλετε να είμαστε σε επαφή προκειμένου να το οργανώσουμε, απαντήστε με σχόλιο στο άρθρο ή στο mail : katsanton@sch.gr

 Τονίζω ξανά ότι  είναι ανεξάρτητο από ότι θα κάνει το σχολείο και θα γίνει σε ώρες που βολεύει τους περισσότερους.

            Αν αυτό που θα κάνει το σχολείο μας καλύπτει, το συζητάμε ξανά.

Κώστας Κατσαντώνης

Ετικέτες: ,

Πρόγραμμα επαναλήψεων στην κοινωνιολογίαΛήψη αρχείου

Ετικέτες:

Εισαγωγικές 2020 : Υπολογισμός μορίων, διαδικασία επιλογής

 

Τρόπος υπολογισμού μορίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

  1. Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου/ας για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν.4186/2013 (Α’ 193), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 100 του ν. 4610/2019 (Α΄70) και αντικαταστάθηκε εκ νέου με το άρθρο 165 του ν. 4635/2019 (Α’ 167).
  2. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.
  3. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 υπολογίζεται μόνο ο μέσος όρος των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων. Για τον υπολογισμό του συνολικού αριθμού μορίων ο ανωτέρω μέσος όρος πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1.000).
  4. Προκειμένου για Σχολές ή Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικών δοκιμασιών ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου/ας γίνεται ως εξής:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων