1η ενημέρωση Διοργάνωσης Επιμορφωτικής Διημερίδας 7ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας_Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Επιμορφωτικών Προτιμήσεων

19 Μαρτίου 2019 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Κατερίνα Νικολακοπούλου

Σας γνωρίζουμε ότι οι ΣΕΕ ΠΕ70 παιδαγωγικής & επιστημονικής ευθύνης 7ης και 10ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων συνδιοργανώνουν επιμορφωτικές διημερίδες στην Πάτρα- Βραχναΐικα  και Λεχαινά-Αμαλιάδα αντίστοιχα με θέμα «Σύγχρονες Διδακτικές και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις».

Ο καθορισμός των προσφερόμενων θεματικών επιμορφωτικών ενοτήτων των Διημερίδων στηρίχθηκε:

  • Στα αποτελέσματα της διερεύνησης επιμορφωτικών αναγκών του Π.Ε.Κ. Πατρών (Μάιος 2018).
  • Στα αποτελέσματα της διερεύνησης επιμορφωτικών αναγκών που διενεργήθηκε από τους Δ/ντές & Δ/ντιες στους Συλλόγους Διδασκόντων της 7ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων Περιφέρειας ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας, μέσω ομαδικής διεργασίας, (Φεβρουάριος- Μάρτιος 2019), στο πλαίσιο πρωτοκόλλου αμοιβαίας συνεργασίας και δέσμευσης μεταξύ ΣΕΕ παιδαγωγικής ευθύνης και Διευθυντών/ντριών με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών των σχολείου και την ενδυνάμωση του ρόλου τους .
  • Στον ετήσιο στρατηγικό σχεδιασμό του ΠΕ.Κ.Ε.Σ.
  • Στη διαθεσιμότητα κατάλληλων επιμορφωτών ανά Ενότητα Σχολικών Μονάδων.

Οι διημερίδες προβλέπουν την λειτουργία είκοσι έως τριάντα παράλληλων ολιγομελών εργαστηρίων κατά περίπτωση, όπου με βιωματικό τρόπο θα προσεγγισθούν οι στόχοι κάθε θεματικής. Προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι προσωπικές επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, παρακαλείσθε οι Δ/ντές, Δ/ντριες και οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο δηλώνοντας ΕΠΩΝΥΜΑ τρεις από τις προσφερόμενες θεματικές ενότητες, στις οποίες επιθυμείτε να επιμορφωθείτε.

Στην περίπτωση που σε κάποια θεματική η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την δυνατότητα της διοργάνωσης, οι εκπ/κοί θα κληθούν να παρακολουθήσουν κάποια από τις επόμενες επιλογές τους. Στόχος είναι όλοι/ες να παρακολουθήσετε δύο επιμορφωτικές ενότητες της επιλογής σας, ενώ για τον καθορισμό των εργαστηρίων παρακολούθησης εκάστου θα ληφθεί υπόψη και η χρονική προτεραιότητα συμπλήρωσης και υποβολής του ερωτηματολογίου σας. Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, θα τοποθετηθούν σε εργαστήριο τυχαίας επιλογής της διοργανώτριας ΣΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιμορφωτική Διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της 7ης Ενότητας Σχολικών Μονάδων, συνδιοργανώνεται με την συμβολή των 29ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και Δημοτικού Σχολείου Βραχναιΐκων ως εξής:

  • Παρασκευή, 12-4-19 στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

1η ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: 12ο, 14ο, 24ο, 29ο, 32ο, 33ο, 53ο, 54ο, 60ο, 61ο & 65ο Δημ. Σχ. Πάτρας

  • Τετάρτη, 17-4-19 στο Δημοτικό Σχολείο Βραχναιΐκων

2η ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: 18ο, 22ο, 36ο, 51ο, 52ο, 47ο Δημ. Σχ. Πάτρας, 1ο, 2ο, 3ο Δημ. Σχ. Παραλίας, Βραχναιΐκων, Καμινίων, Μιντιλογλίου & Ροϊτίκων

Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο μέχρι την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, δηλώνοντας ΕΠΩΝΥΜΑ τρία εργαστήρια/θεματικές ενότητες, στις οποίες επιθυμείτε να επιμορφωθείτε, πατώντας στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Οι Δ/ντές, Δ/ντριες των Σχολικών Μονάδων να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ, αποστέλλοντας και στα προσωπικά e-mails των εκπαιδευτικών των σχολείων την ενημέρωση αυτή, ώστε να δηλώσουν τις θεματικές τους ενότητας πριν κλείσει η πλατφόρμα υποδοχής απαντήσεων (στο ερωτηματολόγιο, 27-3-19).

Θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση με το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας.