«Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σπουδών: Πρόκληση και Καινοτομία για την εκπαίδευση»: Ημερίδα Διάχυσης αποτελεσμάτων Προγραμμάτων ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας

2 Ιουνίου 2021 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Κατερίνα Νικολακοπούλου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Ερευνητική Ομάδα DaiSSy διοργανώνουν Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων εγκεκριμένων σχεδίων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + τα οποία υλοποιήθηκαν σε σχολικές μονάδες της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 στις 8:45-13:00 και έχει ως θέμα:

“Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σπουδών: Πρόκληση και Καινοτομία για την εκπαίδευση”.

Η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στον σύνδεσμο:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/sarlis3

απευθύνεται:

α) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες διαρκούσης της πανδημίας συμμετείχαν στην υλοποίηση online/δια ζώσης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+  και θα μοιραστούν την εμπειρία τους.

(β) σε εκπαιδευτικούς, τμήματα  τάξεων μαθητών/τριών, γονείς και καθέναν/καθεμία που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τις εμπειρίες, τα αποτελέσματα, τις προτάσεις των εισηγητών/τριών της Ημερίδας έτσι ώστε να υπάρξει ένας ουσιαστικός, γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για παρακολούθηση είναι ακόμη ανοιχτές και μπορεί κάποιος μεμονωμένος εκπαιδευτικός ή εκπαιδευτικός και μαθητές του με δήλωση τμήματος αν βρει κάτι στο συνημμένο πρόγραμμα και στο τεύχος περιλήψεων το οποίο μπορεί να έχει εκπαιδευτική αξία για την τάξη του να δηλώσει συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλές εκπαιδευτικές πρακτικές και εργαλεία διαφορετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων σπουδών και να αλληλεπιδράσουν με συναδέλφους / συμμαθητές τους για τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν αυτά να ενταχθούν στα σχολεία τους και στο ελληνικό πρόγραμμα σπουδών.

Για να  παρακολουθήσετε την Ημερίδα, δηλώστε την συμμετοχή σας πατώντας:  ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Για να  παρακολουθήσει την Ημερίδα τμήμα μαθητών/τριών σας, δηλώστε την συμμετοχή του Τμήματος πατώντας: ΔΗΛΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Οι εισηγητές/τριες και οι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαιώσεις Συμμετοχής στην Εκδήλωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-HMERIDAS

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΟ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ Δ.Ε.