Επιμορφωτικό Υλικό συναντήσεων συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών εξ ΑΕ  μεταξύ εκπαιδευτικών των Ομάδων Σχολείων- «Ο διαδικτυακός ψηφιακός πίνακας Whiteboard.fi και η παιδαγωγική /διδακτική του αξιοποίηση στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση»

2 Απριλίου 2021 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από Κατερίνα Νικολακοπούλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 2-04-2021, η μηνιαία επιμορφωτική συνάντηση συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών εξ ΑΕ ,  στην οποία συμμετείχαν είκοσι τέσσερις εκπαιδευτικοί των 1ης & 2ης Ομάδων Σχολείων 7ης Ενότητας ΠΔΕ ΔΕ.

Κατά την συνάντηση  αυτή, η οποία διοργανώθηκε από την κα Κατερίνα Νικολακοπούλου, Συντονίστρια Εκπαίδευτικού Έργου ΠΕ70, ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας , ο κ. Κωνσταντίνος Τσάκωνας, εκπαιδευτικός ΠΕ70 του 18ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, παρουσίασε στους /στις συναδέλφους που συμμετείχαν προαιρετικά,  τον « διαδικτυακό ψηφιακό πίνακα Whiteboard.fi και τρόπους παιδαγωγικής /διδακτικής του αξιοποίησης στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση». 

Οι εκπαιδευτικοί είχαν καταρχάς την ευκαιρία να γνωρίσουν το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο Whiteboard.fi το οποίο επιτρέπει την δημιουργία μιας εικονικής τάξης σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στην τάξη αυτή, κάθε μαθητής /τρια έχει στην διάθεσή του/της έναν ψηφιακό πίνακα για να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του μαθήματος, ενώ ο/η εκπαιδευτικός μπορεί να παρακολουθεί όλους τους/τις μαθητές/τριες που εργάζονται. Στην συνέχεια, μοιράστηκαν σε ομάδες , όπου αφενός συζήτησαν τρόπους παιδαγωγικής/ διδακτικής αξιοποίησης του εργαλείου αυτού στη διδασκαλία των μαθημάτων κατά την εξΑΕ, αφετέρου αποφάσισαν και δημιούργησαν μία δραστηριότητα, την οποία ο συντονιστής κάθε ομάδας σε ρόλο εκπαιδευτικού ανέθεσε στα υπόλοιπα μέλη/εκπαιδευτικούς της ομάδας σε ρόλο μαθητή.

Στο τέλος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν την εμπειρία αυτής της συνάντησης καταγράφοντας με τρεις λέξεις, σκέψεις, συναισθήματα, εντυπώσεις με τις οποίες αποχωρούν από την συνάντηση.

Το επιμορφωτικό υλικό της συνάντησης είναι το εξής:

  1. Παρουσίαση ΕΔΩ: Ο διαδραστικός Ψηφιακός πίνακας Whiteboard fi_ Εισηγητής κ. Κ. Τσάκωνας, εκπαιδευτικός 18ου Δ. Σχ. Πάτρας
  2. Φύλλο Εργασίας _ Φ.Ε. Βήματα αξιοποίησης του ψηφιακού πίνακα Whiteboard fi : Κώστας Τσάκωνας
  3. Άλλο χρήσιμο υλικό: