preload
Μάι 15 04
Σύμβολο @

Αφήσαμε το βασικότερο για το τέλος. Τα ιστολόγια, πέραν των άλλων, είναι και ένα μέσο συνεργασίας. Πιθανότατα ως τώρα να έχετε συνεργαστεί με κάποιον συνεπιμορφούμενό σας αφενός γιατί επιδιώχθηκε και αφετέρου λόγω έλλειψης χώρου. Η συνεργασία μπορεί να συμβαίνει και ασύγχρονα και απομακρυσμένα. Πάμε να δούμε πώς.

  • Στον Πίνακα ελέγχου → Μέλη μπορείτε να δείτε τα μέλη του ιστολογίου σας. Ναι, είστε μόνο εσείς αλλά μπορείτε να προσθέσετε όσους θέλετε για να συντάσσουν τα δικά τους άρθρα και να τα δημοσιεύουν (ρόλος συντάκτη). Οι συνεργάτες μπορούν να γράψουν άρθρα άλλα αυτά πρέπει να εγκριθούν από τον διαχειριστή ή τον αρχισυντάκτη ο οποίος γράφει και διαχειρίζεται άρθρα δικά του ή και άλλων. Επιλέξτε «Προσθήκη υφιστάμενου μέλους» και γράψτε το e-mail του που θα είναι κάπως έτσι όνομα_χρήστη@sch.gr
Συνεργασία

Συνεργασία

  • Επισκεφθείτε την σελίδα «Βοήθεια» στο ιστολόγιό μου που περιέχει μια συζήτηση (forum). Διαβάστε τι γράφουν οι υπόλοιποι και αν μπορείτε βοηθήστε. Αν χρειάζεστε βοήθεια σε κάτι μην διστάσετε να δημιουργήσετε νέο θέμα συζήτησης.
  • Ανοίξτε τα σχόλια («Επιτρέπονται σχόλια») σε κάποια άρθρα σας. Σχολιάστε άρθρα άλλων και δεχθείτε σχόλια σε δικά σας άρθρα εγκρίνοντάς τα.
  • Αξιοποιείστε τον χαρακτήρα @ (γνωστό και ως παπάκι ή σύμβολο at). Όταν σε κάποιο σχόλιο ή άρθρο χρησιμοποιείται το @όνομα_χρήστη μια ειδοποίηση αποστέλλεται σε αυτόν τον χρήστη για να τον ενημερώσει ότι κάποιος γράφει κάτι για αυτόν. Έτσι, μπορεί να το δει και να συμμετάσχει στην συζήτηση.
  • Προαιρετικά: Στον Πίνακα ελέγχου → Συζητήσεις πατήστε «Νέα» για να δημιουργήσετε μια καινούρια συζήτηση (ένα forum όπως συνηθίζεται να λέγεται). Δώστε ένα όνομα και μια περιγραφή. Την συζήτηση αυτή μπορείτε να την τοποθετήσετε σε κάποιο άρθρο ή σελίδα του ιστολογίου σας  γράφοντας οπουδήποτε τον κώδικα [[forum:αριθμός]]. Οι αναγνώστες σας μπορούν να δημιουργούν θέματα συζήτησης και να απαντούν σε άλλα.

Συγχαρητήρια! Έχετε ένα υπερπλήρες ιστολόγιο και είστε ένα ενεργό μέλος μια μεγάλης κοινότητας δραστήριων εκπαιδευτικών. Μην σταματήσετε τώρα. Συνεχίστε να ιστολογείτε και θα μαθαίνετε κάθε μέρα νέα πράγματα και θα αποκτάτε επιπλέον ψηφιακές δεξιότητες. Ξέρετε που να ζητήσετε βοήθεια. Φυσικά, μπορείτε να ανατρέξετε και στα εγχειρίδια χρήσης των ιστολογίων του ΠΣΔ.

Αφήστε μια απάντηση

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση