ΟΙ ΚΛΕΜΜΕΝΝΕΣ ΤΡΥΠΕΣ

Το παραμύθι αυτό δημιουργήθηκε με τους μαθητές μου της Γ΄τάξης στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας. Μέσα από το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από τη λογοτεχνία» διαβάσαμε το βιβλίο του Σάκη Σερέφα «Μια τρύπα στο νερό» και έτσι φτιάξαμε με πολύ κέφι το παραμύθι μας !!!! Μπορείτε να το διαβάσετε στο ανοιχτό τετράδιο!!!

οι κλεμμένες τρύπες from ketoula

Το αλφαβητάρι της τέχνης

Πριν από λίγο καιρό παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο , σε ημερίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με τίτλο «Παιδεία… Τέχνας κατεργάζεται!» , το πολιτιστικό πρόγραμμα «Το αλφαβητάρι της Τέχνης» που υλοποίησαν την προηγούμενη σχ. χρονιά οι μαθητές της Α΄δημοτικού με την δασκάλα τους Κατερίνα Καφετζοπούλου.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που προσεγγίζει την τέχνη  και το έργο μεγάλων ζωγράφων διαθεματικά και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Σκοπός μας ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την Τέχνη και να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που μόνο η τέχνη με ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο ξέρει να μας προσφέρει, όπως φαντασία , δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση, ευαισθησία, αποδοχή της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας.Απόστολος002Ιωάννα008

Οι μικροί μαθητές γνωρίζοντας το έργο μεγάλων ζωγράφων εμπνεύστηκαν και  δημιούργησαν δικά τους πρωτότυπα έργα , εξέφρασαν τα συναισθήματά τους  καλλιτεχνικά και τους δόθηκε αφορμή να εμπλέξουν και τη δημιουργική γραφή αφού κάποιες φορές  τα έργα τους στάθηκαν αφορμή για την δημιουργία κειμένων ή και παραμυθιών.

 

IMG_20160616_122454 - ΑντιγραφήΜας εξέπληξαν όλους με τη φαντασία και τη δίψα τους για ότι νέο και ξεχωριστό, με το ανοιχτό μυαλό και την καρδιά τους να δουν τον κόσμο μέσα από την Τέχνη , να απελευθερωθούν και να φτιάξουν μια νέα πραγματικότητα εκφράζοντας σκέψεις , επιθυμίες και συναισθήματα, ζωγραφίζοντας  τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Διαβάστε το στο ανοιχτό τετράδιο!!

το αλφαβητάρι της τέχνης from ketoula

Καλωσορίσατε!!

Μετά από πολύ καιρό σιωπής, σας καλωσορίζω στον τόπο επικοινωνίας μας, το ανοιχτό τετράδιο !!!

Έχω αρκετά χρήσιμα να μοιραστώ μαζί σας!!!

Ας πετάξουμε μαζί ψηλά!!

 

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!