Κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων από το 2020 προανήγγειλε ο Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων και δήλωσε ότι το νέο σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου, ενώ πρόκειται να ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020. Ο Κώστας Γαβρόγλου διέψευσε ότι δεν θα υπάρχουν εξετάσεις με το νέο σύστημα, ενώ τόνισε την ανάγκη να πάρει αξία το απολυτήριο Λυκείου. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έγραψε ότι «το εξεταστικό σύστημα όμως που εξοντώνει τους νέους πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

O υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προανήγγειλε ότι θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020 και θα βάζει τέλος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε ότι «τα παιδιά που θα πάρουν απολυτήριο Λυκείου τον Ιούνιο 2020, θα μπουν με σύστημα που θα ανακοινώσουμε στο τέλος Ιουλίου. Και το σύστημα αυτό θα είναι δομημένο ως προς το ποια θα είναι η τρίτη λυκείου». Η δήλωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαξ Χαρακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «με επιπολαιότητα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα. Τα παιδιά της πρώτης Λυκείου δεν γνωρίζουν σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια».