Θα βρεθούμε πάλι από κοντά … Μόνο λίγο Αλλιώς!

 

Θα βρεθούμε πάλι από κοντά… Έφτασε η ώρα μετά από 3 σχεδόν μήνες!

Αλλά η συνάντησή μας αυτή θα είναι λίγο διαφορετική. Μπορεί να μην συναντιόμαστε όλοι μαζί αλλά έχουμε όλοι  την ίδια αγάπη, το ίδιο ενδιαφέρον και σεβασμό προς τα παιδιά!!!

Χωριζόμαστε σε 2 ομάδες , διαμορφώνουμε την τάξη σύμφωνα με τις εγκυκλίους , εφοδιαζόμαστε με αντισηπτικά και καθαριστικά φοράμε το χαμόγελό μας και περιμένουμε τα παιδιά μας.

Η αίθουσα  θα αερίζεται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια μία φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου όταν τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μία φορά με το πέρας του ωραρίου.

Κάθε μέρα ,τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση, για το τμήμα της επόμενης μέρας. Να ξέρετε πως έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα ώστε το κάθε παιδί να έχει το παιχνίδι του.

Η τάξη έχει διαμορφωθεί ανάλογα με αυτά  που μας έχουν ζητηθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση . Ανάλογη διαρρύθμιση έχει γίνει και στην παρεούλα.

Κάθε παιδί έχει τα δικά του ατομικά υλικά

.Τα παιδιά βέβαια θα πλένουν πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μία δραστηριότητα !

Στη διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανένας στο χώρο του σχολείου και αν συμβεί αυτό θα τηρείται λεπτομερές ημερολόγιο.

Θα ενημερώνεστε συχνά για ό,τι χρειαστεί και η επικοινωνία μας θα είναι διαρκής.

Από εσάς ζητάμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν

  • Γονείς

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/Covid19_20_05_06_6.2_Checklist_parents.pdf

  • και μαθητές

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/Covid19_20_05_06_6.3_Checklist_students.pdf

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (μπορεί να αναφέρεται στο Δημοτικό αλλά οι οδηγίες είναι ίδιες και για εμάς!!!)

https://safeYouTube.net/w/wbvI

Ζητάμε ακόμα, τη βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το “νέο σχολείο”.

Ενημερώστε τα και προετοιμάστε τα ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν. Αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί για να το κάνουν όσο πιο χαρούμενο και ανώδυνο γίνεται μέσα.

Ζητάμε από σας να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαουμε στο σχολείο. Ας να τα εκπαιδεύσουμε μαζί για τους σωστούς τρόπους προστασίας. Ας τα βοηθήσουμε να  γίνουν υπεύθυνα ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Να ξέρετε ότι και για μας δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η  κατάσταση! Ξέρουμε ότι ίσως αυτά που διαβάζετε να σας προκαλούν κάποια αμηχανία , απορία ή ακόμα και φόβο  όπως προκάλεσαν και σε μας! Αλλά σε δεύτερη ανάγνωση θα συνειδητοποιήσετε όπως και εμείς ότι μόνο οργανωμένα και παίρνοντας τα σωστά μέτρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ξαφνικό και επίμονο εχθρό!

Φυσικά  θα παίξουμε και θα κάνουμε δραστηριότητες ώστε  τα παιδιά να περάσουν καλά και να φύγουν χαρούμενα έστω και αν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα τους μαθαίναμε μέχρι τώρα! Η κοινωνικοποίηση ,το πέρασμα από το εγώ στο εμείς ,η χαρά της συναναστροφής και του μοιράσματος, η αυθόρμητη επαφή, η αγκαλιά και το άγγιγμα ,να ακυρώνονται εξαιτίας του κορωναϊού και να αντικαθίστανται από -μια επικίνδυνη, ίσως- εσωστρέφεια. Ας  είναι αυτό το μικρότερο κόστος!

Στόχος δικός μας να ξέρετε ότι θα είναι να προστατέψουμε την υγεία τους, να τους κάνουμε να τα δούνε όλα αυτά σαν ένα καινούριο παιχνίδι, μόνο που αυτό το παιχνίδι θαήταν καλό να  συνεχίζεται όλο το 24ωρο. Θα προσπαθήσουμε να μην αγχωθούν περισσότερο από ότι ήδη έχουν αγχωθεί και θα τους μάθουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας στους άλλους!

Εμπιστευτείτε μας όπως κάνετε μέχρι τώρα! Εμπιστευτείτε μας ακόμα και αν δεν καταλαβαίνετε γιατί γίνονται όλα αυτά! Ακόμα και αν τα παιδιά σας έχουν κάποιες ενστάσεις για πράγματα που σας έχουμε ζητήσει να φέρεται στο σχολείο εσείς υπερασπιστείτε μας και πείτε τους πως θέλουμε μόνο το καλό τους. Αυτές τις δύσκολες ώρες σας θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας!!!

Έτσι όλα θα γίνουν λιγότερο τρομακτικά από όσο σας φαίνεται διαβάζοντας αυτές τις γραμμές αλλά πρέπει να ξέρετε πώς θα είναι η κατάσταση αλλά και  ότι το Νηπιαγωγείο και οι δασκάλες θα κάνουν ό,τι τους έχει ζητηθεί αλλά στην αγάπη μας προς τα παιδιά δεν κάνουμε εκπτώσεις και δεν βάζουμε μεζούρες!

Σας περιμένουμε και αν ακόμα το πρόσωπό μας ίσως να είναι πίσω από μια μάσκα το χαμόγελό μας φαίνεται από τα μάτια μας. Το χαμόγελό μας μας θέλουμε να συναντάει κάθε πρωί το δικό σας όπως κάθε μέρα μέχρι πριν 3 μήνες

Εμείς θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη Όχι ο κορωνοιός! Τα παιδιά μας πρέπει να χαμογελάσουν ξένοιαστα και πάλι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟΙΠΟΝ!