1η συνάντηση ομίλου

Η πρώτη μας συνάντηση για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιήθηκε με τους μικρούς μου μαθητές να μαθαίνουν το πρώτο τους γερμανικό τραγούδι με τίτλο Guten Tag sagen alle Kinder

Στη συνέχεια είδαμε πόσο εύκολα είναι τα Γερμανικά. Οι μαθητές αντιστοίχησαν με μεγάλη ευκολία τη σημασία των λέξεων με τις εικόνες και διαπίστωσαν πως υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τα αγγλικά και στην ουσία διαβάζουμε ότι βλέπουμε.

Τέλος μια γλυκιά έκπληξη περίμενε τα μέλη του ομίλου μας: ένα μικρό σχολικό χωνάκι – Schultüte. 

Με τον τρόπο αυτό κάναμε και την πρώτη μας εισαγωγή στον γερμανικό πολιτισμό καθώς πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο υπάρχει στην Γερμανία εδώ και 150 χρόνια. Την πρώτη μέρα του σχολείου οι μαθητές της Α’ Τάξης πηγαίνουν στο σχολείο κρατώντας ένα μεγάλο χωνί. Αυτό κατασκευάζεται παραδοσιακά από ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι και οι γονείς το γεμίζουν με εκπλήξεις. Άλλοι γονείς το αγοράζουν από τα σούπερ μάρκετ ή τα βιβλιοπωλεία όπου υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια, χρώματα και για τα δύο φύλλα.

Στη συνέχεια οι γονείς, παππούδες ή οι γιαγιάδες βάζουν πολλά μικρά γλυκίσματα, γραφική ύλη όπως μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές , σβήστρες, ακόμα και μικρά παιχνιδάκια.

Μπορεί το δικό μας χωνάκι να μην ήταν τόσο μεγάλο. αλλά σίγουρα είχε πολλή αγάπη!

 

 

Αφήστε μια απάντηση