20η συνάντηση του ομίλου – δια ζώσης

Οι διακοπές του Πάσχα τελείωσαν και επιτέλους η συνάντησή μας πραγματοποιείται και πάλι στον αγαπημένο μας χώρο, την βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν το κυνήγι του αβγού – die Ostereiersuche. Ένα έθιμο που ξεκίνησε από την Γερμανία και πλέον γιορτάζεται και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Σύμφωνα με αυτό τα παιδιά επιδίδονται στην αναζήτηση πασχαλινών σοκολατένιων αβγών, που είναι κρυμμένα σε κήπους και αυλές! Έτσι και εμείς χωρισμένοι σε δυο ομάδες αρχίσαμε την αναζήτηση των κρυμμένων αβγών. Κερδισμένοι είμασταν όλοι, γιατί μπορεί η μια ομάδα να μάζεψε τα περισσότερα αβγά, στο τέλος όμως τα μοιραστήκαμε και τα απολαύσαμε όλοι μαζί.

Έπειτα ακολούθησε και μια σκυταλοδρομία με κουτάλια και αβγά. Η κάθε ομάδα χωρίστηκε στη μέση και οι μαθητές της κάθε ομάδας στέκονται αντικριστά σε απόσταση περίπου 10 μέτρων.

Ο πρώτος παίκτης κάθε ομάδας είχε ένα κουτάλι με ένα αβγό, το οποίο έπρεπε να παραδώσει στον συμπαίκτη του που βρίσκεται απέναντι. Η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι να φτάσει το κουτάλι πάλι στον πρώτο παίκτη.

Was für ein Spaß!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *