Das Bild der Anderen

brief_schreibenΣτο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών οι μαθητές  της Έκτης (Στ’) Τάξης του 1ου Π. Π. Δ.Σ.   και του 9ου Δ. Σ. Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Email-procect με τίτλο «Das Bild der Anderen – Η εικόνα των άλλων» , το οποίο απευθύνεται σε νέους μαθητές που μαθαίνουν Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα και συντονίζεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε (Goethe Institut).

Στόχος είναι οι μαθητές να επικοινωνήσουν μέσω e-mails με μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιώντας τα Γερμανικά σε αυθεντικές καταστάσεις επικοινωνίας, να γνωρίσουν την κουλτούρα και τις συνήθεις των μαθητών μιας άλλη χώρας, να διευρύνουν τις πολυπολιτισμικές τους γνώσεις και να γίνει το μάθημα των Γερμανικών πιο ενδιαφέρον, δημιουργικό και ευχάριστο.

Οι χώρες συνεργασίας θα είναι η Δανία και η Πολωνία και το περιεχόμενο των γραμμάτων θα αφορούν θέματα όπως: η οικογένειά μου, τα χόμπι μου, το σχολείο μου, το σπίτι μου, η χώρα μου κ.α.

Οι παραπάνω θεματικές περιοχές ακολουθούν το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Γερμανικής Γλώσσας και η υλοποίηση του έργου θα γίνεται παράλληλα με τη διδακτική ύλη που προβλέπεται για την ΣΤ’ τάξη. Οι μαθητές μέσα στην τάξη θα επεξεργάζονται το λεξιλόγιο, τις εκφράσεις και τα γραμματικά φαινόμενα που αφορούν την κάθε θεματική περιοχή και στη συνέχεια θα γράφουν γράμματα για τους μαθητές της χώρας συνεργασίας, τα οποία μπορεί να συνοδεύονται και από φωτογραφίες ή σύντομα βίντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *