2η Συνάντηση Ομίλου Γαλλικών – Γερμανικών

der Leuchtturm

Κάντε κλικ στην εικόνα για περισσότερες φωτογραφίες.
Klicken Sie auf das Foto, um weitere Fotos unserer Stadt zu sehen

Ένα βασικό κομμάτι στη δημιουργία ενός ταξιδιωτικού οδηγού είναι η ύπαρξη φωτογραφιών όπου απεικονίζονται τα βασικά μνημεία της πόλης. Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση που κάναμε στη πρώτη μας κιόλας συνάντηση με τους μαθητές, αποφασίσαμε  η δεύτερη συνάντηση να γίνει εκτός σχολικής τάξης. Δώσαμε το καθιερωμένο μας ραντεβού στις 14:30 και με δυο φωτογραφικές μηχανές ξεκινήσαμε την εκπαιδευτική μας βόλτα.

Με  σύμμαχο την υπέροχη μέρα, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε τον περίπατο μας από τη παραλιακή οδό της πόλης αφού συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο δρόμο πολλά σημεία του ενδιαφέροντος μας. Σε κάθε παιδί μοιράστηκαν καρτούλες με το όνομα των κτιρίων στις δυο γλώσσες.

Πρώτη μας στάση το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας. Τα παιδιά ρωτήθηκαν αν κρατούν καρτούλες με τη λέξη «πάρκο» και πως ονομάζεται στα γαλλικά και στα γερμανικά. Κάναμε ακόμη στάση στην Εθνική Τράπεζα, στο Ταχυδρομείο, στη Νομαρχεία, στο Λουνα Παρκ, στο Φάρο, στο λιμάνι. Εντοπίσαμε μέρη διαμονής και ξεκούρασης για τον ταξιδιώτη όπως ξενοδοχεία, καφέ, ταβέρνες. Κι εκεί κάτω από το φάρο που αποτελεί το έμβλημα της πόλης, αφού βγάλαμε φωτογραφίες , παίξαμε σε ομαδουλες ένα παιχνίδι μνήμης, το γνωστό σε όλους memory!!!

Με χαρά επιστρέψαμε στο σχολείο και ελπίζουμε ο καιρός να σταθει και πάλι σύμμαχος μας για μια δεύτερη «εξόρμηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *