1. Συνάντηση του ομίλου Γαλλικών και Γερμανικών

omilos100001 omilos100002 omilos100003 omilos100004

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους μαθητές του ομίλου «Όταν τα Γαλλικά και Γερμανικά συναντούν τις Νέες Τεχνολογίες… ζωντανεύουν την πόλη μας».
Στον όμιλο συμμετέχουν μαθητές από διαφορετικά σχολεία της πόλης μας και γι’ αυτό ξεκίνησε η συνάντηση με ένα παιχνίδι γνωριμίας.
Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πλαίσιο εργασίας, έγινε καθορισμός των στόχων και του πλάνου εργασίες και ακολούθησε συζήτηση για την ανάγκη ενασχόλησής μας με το συγκεκριμένο θέμα, που είναι η δημιουργία ενός έντυπο και ηλεκτρονικού οδηγού πόλης.
Έπειτα έγινε προβολή εικόνων από διάφορους οδηγούς πόλης με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά ενός οδηγού. Αφού συζητήσαμε τι πρέπει να υπάρχει σ’ έναν οδηγό και τι θεωρούν οι ίδιοι σημαντικό θεωρήσαμε σκόπιμο να γίνει εισαγωγή και εμπέδωση λεξιλογίου που αφορούσε βασικά σημεία αναφοράς της πόλης με την χρήση της εφαρμογής german-games.net/germantutorials. Με την χρήση του διαδραστικού πίνακα οι μαθητές έπαιξαν με τις λέξεις και έμαθαν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο το νέο λεξιλόγιο.
Στη συνέχεια οι μαθητές μετέφεραν τις νέες λέξεις σε καρτέλες πλαισιωμένες με τα χρώματα της Γαλλικής και Γερμανικής σημαίας, τις οποίες στην επόμενη συνάντηση θα τοποθετήσουν δίπλα στα κτίρια της χάρτινης «πόλης μας».
Τέλος φτιάξαμε τις πρώτες σελίδες από το «βιβλιαράκι» που θα έχουν οι μαθητές και στο οποίο θα συγκεντρώνεται το βασικό λεξιλόγιο που μαθαίνουν κατά τις συναντήσεις, πληροφορίες, εντυπώσεις κ.ά.
Να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για την συμμετοχή τους, τα χαμόγελά τους, την διάθεση για μάθηση και δημιουργία και τη χαρά που έδειξαν για τη συμμετοχή τους στον όμιλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *