Όμιλος Γερμανικών & Γαλλικών

Λίγα λόγια για τον όμιλο…

Είναι στ’ αλήθεια η Αλεξανδρούπολη μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας; Για μας τους κατοίκους της η ερώτηση είναι εύλογα ρητορική, ωστόσο αυτή τη χρονιά καλούμαστε 2 καθηγητές με μαθητές από διάφορα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας να σας αποδείξουμε πως αν και είναι μια πόλη ακριτική αξίζει να την επισκεφτείτε όχι μόνο για τις απαράμιλλες ομορφιές της αλλά και για τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της.
« Όταν τα γαλλικά και τα γερμανικά συναντούν τις νέες τεχνολογίες… ζωντανεύουν την πόλη μας» είναι ο τίτλος του ομίλου που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που λειτουργεί στο πλαίσιο του νέου θεσμού των ομίλων στην δημόσια εκπαίδευση και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία του Προγράμματος Σπουδών των Πειραματικών Σχολείων.
Στους μαθητές που διδάσκονται τις δύο ξένες γλώσσες (Γαλλικά και Γερμανικά) θα δοθεί η δυνατότητα να βρεθούν στην ίδια σχολική αίθουσα και δουλεύοντας με διαπολιτισμικό πνεύμα και ενιαία διδασκαλική πορεία θα προσεγγίσουν το ίδιο θέμα αφενός με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο και αφετέρου με την αυτόνομη μάθηση που ενισχύει την αυτοπεποίθηση του μαθητή και τον ωθεί να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που θα αποκτήσουν. Ταυτόχρονα οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες (ηλεκτρονικές εφαρμογές και webtools όπως  googlemaps, learningapps, blog  κ.α) προκειμένου να δημιουργήσουν έναν έντυπο και ηλεκτρονικό οδηγό της πόλης τους.
Για τον σκοπό αυτό οι μαθητές θα φωτογραφήσουν σημεία αναφοράς της πόλης, θα κατασκευάσουν με χαρτόνια την πόλη μας, θα μάθουν με την χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και με παιγνιώδη τρόπο το απαιτούμενο λεξιλόγιο, θα φτιάξουν διαλόγους και βίντεο που θα πλαισιώνουν τον οδηγό της πόλης.
Για τις δραστηριοτητες μας θα μπορείτε να πληροφορείστε και στο blog http://alexandroupoli.weebly.com/ όπου θα αναρτώνται κείμενα, φωτογραφίες και βιντεο της πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *