3ο βραβείο στο διαγωνισμό για την απονομή «Βραβείου Καθηγητή Γερμανικών 2014»

BronzemedailleΤην τρίτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2014» που οργανώνεται κάθε χρόνο από την Γερμανική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών κατόρθωσε να αποσπάσει η συμμετοχή του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης με τους μαθητές της Ε΄ Τάξης.

Το θέμα της φετινής χρονιάς ήταν «Γερμανικές παροιμίες και ιδιωματισμοί: “Ohne Fleiß kein (Deutschlehrer-) Preis!” ή όπως έλεγε ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης (384-322 π.χ.) στην Αρχαία Ελλάδα: “Τα αγαθά κόποις κτώνται”.

Οι ιδέα για το project που θα συμμετείχε στον διαγωνισμό προέκυψε από το γεγονός ότι πολλοί ιδιωματισμοί και παροιμίες στα Γερμανικά έχουν σχέση με τα μέλη του σώματος και επειδή σε προηγούμενα μαθήματα είχε γίνει εισαγωγή και εμπέδωση των μελών του σώματος η ενασχόληση με το θέμα του διαγωνισμού έγινε με μεγάλη ευκολία.

Οι μαθητές γνώρισαν, έμαθαν, ζωγράφισαν ιδιωματισμούς και παροιμίες στην γερμανική γλώσσα και τέλος δημιούργησαν ένα σύντομο βίντεο με πρωταγωνιστή έναν έλληνα μαθητή, ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε στην Γερμανία και δυστυχώς δεν είχε μάθει ποτέ ιδιωματισμούς και παροιμίες στα Γερμανικά, τονίζοντας έτσι την σημασία που έχει η εκμάθηση παροιμιών και ιδιωματισμών για την καλύτερη κατανόηση μιας ξένης γλώσσας και την βελτίωση του γλωσσικού επιπέδου (βλ. και προηγούμενη καταχώριση με τίτλο: Sprichwörter und Redensarten)

Να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές της Ε’ Τάξης που με κέφι, χαρά και ενθουσιασμό δούλεψαν και συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το project αυτό.

Και μην ξεχνάτε: OHNE FLEISS, KEIN PREIS!!!!

 Σας ευχαριστώ παιδιά! Danke!

Εδώ μπορείτε να δείτε την περιγραφή του project.
http://en.calameo.com/read/002872398cd6ca47f29c6

Αφήστε μια απάντηση