Deutsch…geht durch den Magen!

Λένε πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι.Waffeln

Έτσι και τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ περνάνε από το στομάχι.

Οι μαθητές του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δ. Σ. , του 2ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης είχαν τη δυνατότητα τις τελευταίες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων να φτιάξουν και να δοκιμάσουν ζεστές βάφλες κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γερμανικών.

Αρχικά στήθηκε ο «πάγκος εργασίας» (στην προκειμένη περίπτωση ένα θρανίο) πάνω στον οποίο υπήρχαν τα απαραίτητα υλικά για τις βάφλες. Με τη βοήθεια του φύλλου εργασίας (βλ. εικόνα) οι μαθητές προσπαθούσαν να βρουν/ μαντέψουν τη σημασία των υλικών που βρίσκονταν στο φυλλάδιο (Butter = μοιάζει με την αγγλική λέξη butter και εύκολα οι μαθητές μαντεύουν τη σημασία τους)

Στη συνέχεια οι μαθητές έγραψαν την συνταγή στwaffelnα ελληνικά (βλ. κάτω μέρος της φωτοτυπίας) και όσοι τελείωναν βοηθούσαν στο ψήσιμο της βάφλας.

Για να κάνουν και λίγη εξάσκηση στα Γερμανικά οι μαθητές «έπαιξαν» έναν μικρό διάλογο προσποιούμενοι πως ήταν στην Γερμανία μπροστά σ’ έναν πάγκο που πουλάει βάφλες.  Ένας ήταν ο πωλητής και ο άλλος ο πελάτης. Με τον τρόπο αυτό επάξια κέρδιζαν το κομμάτι βάφλας, το οποίο και απολάμβαναν με μεγάλη όρεξη.

waffel

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *