kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Η δύναμη της θέλησης

Συγγραφέας: kantonopou στις 6 Αυγούστου, 2012

Ο αθλητής από τη Νότια Αφρική που τρέχει με τεχνητά κάτω άκρα, κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά των 400 μέτρων των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Τον χαρακτηρίζουν ως τον ταχύτερο άνθρωπο χωρίς πόδια, καθώς έχει διπλό ακρωτηριασμό και τρέχει στους αγώνες με και τρέχει με τη βοήθεια των τεχνητών μελών – τσιτάχ Flex-Foot – τα οποία είναι  από ανθρακονήματα.

Έχοντας περάσει από πολλές δοκιμασίες για το κατά πόσο είναι δόκιμο να αγωνίζεται σε ολυμπιακούς αγώνες, την στιγμή που η IAAF απαγορεύει οποιαδήποτε συμμετοχή αθλητή με τεχνητά μέσα, κατάφερε, δίνοντας δικαστικούς αγώνες να ξεπεράσει τα εμπόδια και να κατέβει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Oscar Leonard Carl Pistorius  γεννήθηκε στη Νότια Αφρική  και έχει λάβει μέρος σε παραολυμπιακούς αγώνες έχοντας πετύχει σπουδαίες διακρίσεις. Ο ίδιος με πείσμα και θέληση, κατάφερε  να κατέβει και στους ολυμπιακούς αγώνες, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων, όχι μόνο για την δύναμη που βγάζει η ψυχή του,  λλά γιατί κάνει και σπουδαίες  επιδόσεις.

Ο αθλητής από τη Νότια Αφρική  στον  δικαστικό αγώνα του για να συναγωνίζεται με αρτιμελείς αθλητές είχε δηλώσει πως “στόχος μου σε όλη την παρούσα αίτηση αναιρέσεως  είναι να μπορεί διασφαλιστεί ότι αθλητές με αναπηρία πρέπει να  έχουν  την ευκαιρία να ανταγωνιστούν και να ανταγωνίζονται ισότιμα ​​με αρτιμελείς αθλητές”.

Και τα κατάφερε….

Ο ίδιος  είπε πως αισθάνεται πολύ δυνατός και ευλογημένος που κατάφερε να δημιουργήσει  αθλητική ιστορία. Όπως είπε «δεν θα κοιμηθώ, θα συγκεντρωθώ, για τους ημιτελικούς, είναι μια ευλογημένη μέρα η σημερινή»

http://www.briefingnews.gr/athlitismos/item/31491

1 σχόλιο προς “Η δύναμη της θέλησης”

  1.   ΕΥΗ ΤΣΙΑΡΑ είπε:

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ. ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση