kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ

Συγγραφέας: kantonopou στις 27 Νοεμβρίου, 2009

p.jpgΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ

Αλήθεια, είναι φανταστικό, πως στρώνεται το παιγνίδι της Νέας Εποχής στις μέρες μας! Δεν το περιμέναμε τόσο έξυπνα, οργανωμένα και μεθοδευμένα. Είναι δυνατόν να είναι συντονισμένα σχεδόν όλα τα κανάλια, οι λεγόμενοι τηλεοπτικοί δίαυλοι, στην προβολή της μαγείας; Στην απίστευτη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού! Έτσι λένε τώρα τη μαγεία! Μας έχει κατακλείσει τον τελευταίο καιρό μια επίδειξη μαγικής τέχνης, «κινητικής ενέργειας», τηλεκίνησης και τηλεπάθειας, μεταβίβασης σκέψεως, κι όλα αυτά με το αζημίωτο βεβαίως. Τι γίνεται δηλαδή; Κάποιοι άνθρωποι ανακάλυψαν κάποια στιγμή τις δυνάμεις που έκρυβαν μέσα τους, κι όλοι αυτοί μετά πήγαν στην Αφρική ή στην Αμερική, κι όλοι μαθήτευσαν σε μεγάλους δασκάλους κοντά… και πάει λέγοντας… Αυτό θυμίζει κάτι σαν τον μικρό Βούδδα, που ψάχνουν και βρίσκουν οι θιβετιανοί από νωρίς και τον προορίζουν για τη θέση του λάμα ή κάτι σαν τα παιδιά με τις ειδικές δυνάμεις, τους μικρούς μάγους, στα αφρικανικά χωριά… Κι όλοι αυτοί παρελαύνουν στο γυαλί, μπροστά σε νέους και σε ορθοδόξους Έλληνες, και πουλούν την πραμάτεια τους. Τέλος πάντων. Εκείνο που μας εκπλήσσει είναι το σύνθημα: «μάγοι όλων των ειδών προβληθείτε». Ή μάλλον: «τηλεοράσεις όλου του φάσματος στη μαγεία συντονισθείτε»!

Ποιο αόρατο χέρι συντονίζει αυτή τη συγχορδία του πονηρού; Πέραν από τον μαμμωνά της τηλεθέασης, υπάρχει και κάποιο αόρατο – σιωνιστικό – χέρι της Ν. Εποχής, που υπαγορεύει κάθε φορά την τροπή και την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα. Είναι μέσα στα σχέδια της Νέας Εποχής. Ιδίως στις μέρες μας. Καταιγισμός και συντονισμός πυρός. Οι εκκλησιομάχοι χτυπούν την Εκκλησία, οι φορολογικοί νομοθέτες την αποδυναμώνουν – μόνο αυτή – οικονομικά, ο κίτρινος τύπος δημοσιοποιεί τα όποια σκάνδαλα, οι μεγαλοδημοσιογράφοι αποδεικνύουν δήθεν το αταίριαστο στην εποχή μας νάναι κάποιος πιστός και χριστιανός, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητεί την αποκαθήλωση των εικόνων, οι άθεοι προπαγανδίζουν την αθεϊα τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα μικρά παιδιά βομβαρδίζονται με μια λάϊτ μαγεία – χάρυ πότερ και άρχοντα των δακτυλιδιών – και για τους πιο ανόητους υπάρχουν τα άστρα και τα μέλλοντα…

Τι σηματοδοτούν όλα αυτά; Την επέλαση και επικράτηση της Μαγείας και του αποκρυφισμού, έμμεσα του διαλογισμού, για την αξιοποίηση δήθεν του εγκεφάλου. Επίσης, ότι τα θαύματα της πίστεως, του Χριστού και της Εκκλησίας, δεν τίποτε άλλο, παρά το αποτέλεσμα ενός πλήρως ενεργοποιημένου εγκεφάλου. Λοιπόν μη ζητάτε θαύματα στις εκκλησίες και στους αγίους, στις εικόνες και στα μοναστήρια…Απλά, συγκεντρωθείτε και διαλογισθείτε! «Όλα είναι στο μυαλό μας»!Λάθος και πάλι λάθος! Εάν τα σχετικά τηλεοπτικά γεγονότα με τους μάγους και τους μαθητευόμενους μάγους δεν είναι μαγικά κόλπα, τα οποία αποδεικνύονται και αποκαλύπτονται στη συνέχεια, ή μπορεί να ερμηνευθούν, τότε είναι αποτελέσματα καθαρά μιας εξωτερικής πνευματικής ενέργειας και επίδρασης από το πονηρό πνεύμα. Κι αυτό είτε το συνειδητοποιούν τα θλιβερά πρόσωπα των μάγων είτε όχι. Πίσω από όλο αυτό το σκηνικό είναι ο κρυμμένος ο διάβολος, ο οποίος ενεργεί μέσω αυτών με τη δύναμη δήθεν του μυαλού, της αυτοσυγκέντρωσης, κλπ. Και πως συμβαίνει αυτό; Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος επικεντρώσει όλο του τον εαυτό στο μυαλό του και νομίζει ότι μπορεί χωρίς καμμιά άλλη βοήθεια, προσευχής και Θεού δηλαδή, να φέρει αποτελέσματα, η αυτονόμηση αυτή της προσπάθειάς του, της όποιας προσπάθειας, από τη χάρη του Θεού, συνιστά από μόνη της εγωϊσμό και αλαζονεία, αποτελεί μέρος της αυτοθέωσης και αυτοπραγμάτωσης, και ανοίγει ο δρόμος για τη δαιμονική ενέργεια. Αν μάλιστα μπεί και ο στόχος του χρηματισμού, τότε «δένει το γλυκό» για τα καλά και ο άνθρωπος ανακαλύπτει – μετά ίσως – σε τι λούκι απωλείας έχει μπεί. Τα αποτελέσματα τώρα που παράγει η αυτονομημένη και αποθεωμένη ενέργεια του ανθρώπου μη φαντασθούμε ότι είναι κάτι το μεγάλο και θαυματουργικό! Απλά εντυπωσιακά θεάματα είναι, μετακινήσεις κουταλιών και τραπεζιών, χωρίς καμμιά ωφέλεια για κανένα. Ικανά μόνο να κλέψουν την εμπιστοσύνη και το θαυμασμό των αφελών και αστήρικτων. Απλούστατα γιατί ο διάβολος δεν κάνει ποτέ κανένα καλό σε κανέναν και δεν γνωρίζει το μέλλον. Αν ήταν θάβρισκαν οι μάγοι μας τον αριθμό του λόττο και δε θα χρειαζόταν να παιδεύονται και να «σφίγγονται» μπροστά στο κοινό, για να παράξουν ενέργεια για να μετακινήσουν λίγα εκατοστά μια ξύλινη κουτάλα.

Λίγα ενδεικτικά ακόμη να πούμε. Πριν από λίγο καιρό, όταν πρωτοείχε εμφανισθεί ο Γιούρι Κέλλερ στον Χαρδαβέλλα, είχε πεί στη ρύμη του λόγου του, ίσως πολλοί να μη το πρόσεξαν τότε, ότι «για να βοηθήσει την Αρσεναλ να νικήσει έκανε το τελετουργικό του –δικά του λόγια – κι έφερε 11 φορές γύρω – γύρω το γήπεδο, όπου θα γινόταν ο αγώνας». Η λέξη «τελετουργικό» σημαίνει πολλά γι αυτούς που ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τα γράμματα και τις λέξεις σε μια δεύτερη ανάγνωση.

Επίσης πολλές από αυτές τις μαγικές επιδείξεις έχουν μείνει στη μέση – ή και απέτυχαν παταγωδώς – με την παρέμβαση ενός ιερέα ή με τη δύναμη του Σταυρού του Κυρίου. Έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα και στο ΄Αγιο ΄Ορος με τον π. Παϊσιο και στην Αφρική, μεταξύ μάγων και ορθοδόξων ιερέων. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι επειδή οι αιρετικοί παπικοί ή και άλλοι δεν μπορούσαν να τα βάλουν με την αφρικανική μαγεία – δεν έχει χάρη και δύναμη η αίρεση – οι παπικοί κληρικοί που πήγαιναν ιεραπόστολοι στη μαύρη ήπειρο, μάθαιναν εκ των προτέρων και ταχυδακτυλουργία.

Οι άνθρωποι τέλος που δέχονται κι αυτοί να συμμετάσχουν στα μαγικά κόλπα είναι αλήθεια ότι φέρουν πνευματική ευθύνη και υπόκεινται στα επιτίμια της Εκκλησίας. Όσοι δε από τα σπίτια τους μπορεί και αυτοί να σταματήσουν ρολόγια και να λυγίσουν κουτάλια, είναι λόγω υπαιτιότητός τους καλοί αγωγοί της μαγείας, για κείνη έστω τη στιγμή, γιατί έδωσαν εμπιστοσύνη και τυφλή προσήλωση στα μαγικά τεκταινόμενα επί σκηνής.

Πηγή:http://sites.google.com/site/xrestia/Home/eepelasetesmageias

Αφήστε μια απάντηση