kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Κύπρος: Αταξία… στις τάξεις

Συγγραφέας: kantonopou στις 29 Οκτωβρίου, 2009

sxol1.jpg

ΑΡΕΝΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΥΚΚΟΥ Α ΚΑΙ Β

Την ώρα που οι αρμόδιοι μιλούν για κέντρα εκπαίδευσης της Μεσογείου, οι μαθητές ανοίγουν κεφάλια

ΓΡΑΦΕΙ Η  ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ

Καβγάδες, συμμορίες και ανυπόταχτοι μαθητές, παρασυρμένοι από οργή, ξεχύθηκαν χθες από το ένα Λύκειο στο άλλο, με στόχο να «λύσουν τις διαφορές τους» με ξύλο, την ώρα που το υπουργείο Παιδείας και λοιποί αρμόδιοι δηλώνουν πως η Κύπρος προορίζεται για Κέντρο Εκπαίδευσης της Μεσογείου.

Τα δύο Λύκεια Κύκκου Α και Β, που στεγάζονται σε γειτονικά κτίρια και βρίσκονται στην περιοχή της Έγκωμης, είναι από τα παλαιότερα και ιστορικότερα σχολεία της Λευκωσίας.

Στα εν λόγω Λύκεια χθες κατά τις πρωινές ώρες, μαθήτριες αντάλλαξαν σοβαρές βρισιές σε προσωπικό επίπεδο και στη διάρκεια της διδακτέας ύλης ξέσπασε καβγάς με αποτέλεσμα μαθητές να πιαστούν στα χέρια και αντί για μάθημα να παρακολουθούν αρένα.

Ντροπής πράγματα για κορίτσια!

Οι μαθήτριες και των δύο Λυκείων παρέσυραν στην αντιπαράθεση και αγόρια της ηλικίας τους, ενώ δεν άργησε να έρθει και ο αλληλοξυλοδαρμός μεταξύ τους.

Οι διευθυντές και οι καθηγητές πανικοβλημένοι κατέβαλλαν προσπάθειες με όλες τις δυνάμεις τους να βάλουν τάξη, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα, αφού οι μαθητές δεν τους έδιναν καμιά απολύτως σημασία και μάλιστα όρισαν ραντεβού έξω από το σχολείο στη μια η ώρα το μεσημέρι για να λύσουν αντρίκια τις παρεξηγήσεις τους.

Έριξε πέτρα στο κεφάλι συμμαθητή του

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, αναφέρει ότι λίγο αργότερα στο χώρο μετέβη και περιπολικό της Αστυνομίας Αγίου Δομετίου, αφού οι εκπαιδευτικοί ήταν αδύναμοι να επιβάλουν τάξη και ησυχία, αλλά και να δώσουν τέλος στο μένος των μαθητών.

Ένας μαθητής του Κύκκου Α και ένας μαθητής του Κύκκου Β, που βρέθηκαν έξω από το σχολείο και άρχισαν να βρίζονται και να χειροδικούν με γιουχαΐσματα και ηθική υποστήριξη άλλων συμμαθητών τους, έφτασαν σε σημείο πρόκλησης σωματικής βλάβης ύστερα από τη διεξαγωγή λιθοβολισμών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, ο μαθητής του Λυκείου Α έριξε πέτρα εναντίον του άλλου μαθητή με αποτέλεσμα να του ανοίξει το κεφάλι. Στο χώρο έφθασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον μαθητή στις Πρώτες Βοήθειες, όπου του έγινε ραφή και απολύθηκε.

«Αλήθεια» – Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Αφήστε μια απάντηση