kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

ΠΟΤΟ.Το νόμιμο ναρκωτικό

Συγγραφέας: kantonopou στις 30 Ιουλίου, 2009

iijl.jpgΤο αλκοόλ αποτελεί μέγα κοινωνικό πρόβλημα με προεκτάσεις ανάλογες των ναρκωτικών. Οι αρνητικές συνέπειες από την κατάχρησή του δεν αγγίζουν απλώς την οικογένεια: τη διαλύουν. Δεν «ζαλίζουν» απλώς την κοινωνία: τη διαβρώνουν.

Στην Ελλάδα η πλύση εγκεφάλου στους ευαίσθητους παραλήπτες των διαφημιστικών μηνυμάτων είναι καθημερινή.Με αποτέλεσμα η «αιμορραγία» προς τον εθισμό να γίνεται εντονότερη.

Ο δρόμος του αλκοολισμού έχει ανοίξει. Αν προσθέσουμε στη «μαύρη λίστα» και τη νοθεία των ποτών, η οποία στη χώρα μας έχει αγγίξει προ πολλού τα επικίνδυνα όρια, τότε θα δούμε άλλα, φοβερότερα, στοιχεία να ξεπηδούν, το ίδιο επικίνδυνα για την κοινωνία. Η νοθεία γίνεται με μεθυλική αλκοόλη ή ξυλόπνευμα. Ουσία που δρα βλαπτικά στο οπτικό νεύρο και προκαλεί τύφλωση! Σήμερα στη χώρα μας έχουμε έναν μεγάλο αριθμό υποψήφιων τυφλών. Πέρα από αυτούς που πρόκειται να αρρωστήσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, διάφορες μορφές καρκίνου, κίρρωση του ήπατος και άλλες ασθένειες με αιτία τα οινοπνευματώδη. Ως ουσία το αλκοόλ δεν διαφέρει από τα άλλα ναρκωτικά. Ως ιδέα λανσάρεται ως τρόπος ζωής. Διαφημίζεται ποικιλότροπα, ως το απαραίτητο μέσο: για την επίτευξη της «προσωπικής ευτυχίας», για την «επαγγελματική καταξίωση» και τη «δυναμική προσωπικότητα».

Καταλήγει στα σπίτια μας. Και γίνεται αναγκαίο στις συναναστροφές μας. Στην Ελλάδα μπορεί να το προμηθευθεί από το ψιλικατζίδικο ή το σουπερμάρκετ της γειτονιάς ακόμη και ένα πεντάχρονο παιδί. Το αλκοόλ είναι, απλώς, νόμιμη εξαρτησιογόνος ουσία. Η ηρωίνη και η κοκαΐνη είναι παράνομες.

Για τον καθηγητή κ. David Deitch, «πρώτον, το αλκοόλ γενικά θεωρείται κατευναστικό ναρκωτικό• δεύτερον, αναισθητικό. Ετσι, έχει ομοιότητες με άλλα ναρκωτικά που ανήκουν στην κατηγορία των κατευναστικών, εκείνων που καταστέλλουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, σε συγκεκριμένο τμήμα του. Είναι παρόμοιο με τα ηρεμιστικά υπνωτικά ναρκωτικά και βαρβιτουρικά, περισσότερο δε με αυτά όσον αφορά το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου που επιδρά». Για την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κυρία Αννα Κοκκέβη, «το αλκοόλ είναι ένα νόμιμο ναρκωτικό».

 Για τον καθηγητή κ. Κωστή Μπάλλα, «χιλιάδες νέοι καταφεύγουν σήμερα στα σφηνάκια “για να τη βρουν”, χρησιμοποιώντας έτσι το αλκοόλ, που είναι ναρκωτικό, όπως τις άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες και ιδιαίτερα την ηρωίνη και την κοκαΐνη».

 Απλά, λιτά η έρευνα τεκμηριώνει και η επιστήμη δείχνει το μέγεθος του κινδύνου. Ενός κινδύνου που αγνοεί η κοινωνία και την ύπαρξή του αρνείται να δεχθεί η μονίμως καθεύδουσα και σε εφησυχασμό ευρισκομένη πολιτεία.

Πηγή:http://www.archdiocese.g

Αφήστε μια απάντηση