kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Απορρίπτει το Βατικανό τη συγγνώμη του καρδινάλιου.

Συγγραφέας: kantonopou στις 28 Φεβρουαρίου, 2009

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγγνώμη από τον Καρδινάλιο που αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα «Επανορθώνει» το Βατικανό

 

Το Βατικανό απέρριψε τη συγγνώμη του καρδιναλίου Ουίλιαμσον, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε αρνηθεί το Ολοκαύτωμα, προκαλώντας έντονη διαμάχη μεταξύ Εβραίων και Καθολικών.


Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό τονίζει ότι η γραπτή συγγνώμη του καρδιναλίου δεν εκπλήρωσε το αίτημα για πλήρη και δημόσια ανάκληση των όσων είπε.


Ο καρδινάλιος που μετά από τις ατυχέστατες δηλώσεις του- μεταξύ άλλων είπε ότι δεν υπήρχαν θάλαμοι αερίων στα στρατόπεδα των Ναζί- εκδιώχθηκε από την Αργεντινή και τώρα βρίσκεται στην πατρίδα του την Αγγλία, σε επιστολή του ζήτησε «ενώπιον του Θεού συγγνώμη» για τα όσα δήλωσε, που πλήγωσαν τους ανθρώπους και ειδικότερα τους συγγενείς των θυμάτων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ήταν απόψεις κάποιου μη ειδικού ιστορικού.


Στ μεταξύ, η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της τονίζει πως ο υπερσυντηρητικός βρετανός καρδινάλιος Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον πρέπει να προσέχει γιατί οι απορριπτικές δηλώσεις του σχετικά με το εύρος του Ολοκαυτώματος αποτελούν αδίκημα σε πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πηγή :http://www.e-tipos.com/newsitem?id=78087

Αφήστε μια απάντηση