kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Οι «πύλες» της Κολάσεως

Συγγραφέας: kantonopou στις 30 Οκτωβρίου, 2008

*********************************************************************    

Τρία παιδιά, ο 17χρονος Μάικλ, ο 14χρονος Μάικ και ο 18χρονος Ρενέ, αυτοκτόνησαν την περασμένη εβδομάδα πηδώντας στο κενό από μια γέφυρα στην Ανατολική Γερμανία. Στα άψυχα κορμιά τους οι αστυνομικοί βρήκαν ζωγραφισμένες πεντάλφες. Ο Μάικ και ο Ρενέ είχαν δέσει τα χέρια τους με χειροπέδες.

«Είμαστε δυσαρεστημένοι από αυτή τη ζωή και αναζητούμε μια καλύτερη» έγραφε το σημείωμα που άφησαν πίσω τους. Οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με το δημόσιο κατήγορο Ντιέτμαρ Κίπρι, «ήταν γνωστό ότι ασχολούνταν με το σατανισμό. Εκαναν πάρτι σε νεκροταφεία και άκουγαν σατανιστική μουσική».

Καθηγητές και γονείς είναι προβληματισμένοι. «Υπάρχει έντονο κλίμα κατάθλιψης μέσα στις τάξεις», λέει ένας διευθυντής σχολείου της Α. Γερμανίας.

Η ομαδική αυτοκτονία ενίσχυσε το φόβο ότι τα τελευταία χρόνια ο σατανισμός στη Γερμανία εξαπλώνεται και κερδίζει έδαφος «αγγίζοντας» ιδιαίτερα άνεργους και δυσαρεστημένους νέους.

Ο κυβερνήτης της Σαξονίας, Κερτ Μπίντενκοπφ, μετά το περιστατικό, διέταξε να γίνει έρευνα για το πόσο διαδεδομένη είναι η λατρεία του Σατανά στη Γερμανία. Τα αρχεία άνοιξαν αποκαλύπτοντας τρομακτικά στοιχεία: περίπου δεκαπέντε αυτοκτονίες εφήβων που έγιναν την τελευταία διετία συνδέονταν με το σατανισμό. Η αστυνομία ανακάλυψε την ύπαρξη ομάδας που αυτοαποκαλείται «Μπλε Ρόδο» και παρουσιάζει στους απογοητευμένους και βαριεστημένους νέους την αυτοκτονία ως πράξη ελκυστική και θελκτική. Παροτρύνει επίσης τους νέους να μιλούν στο Ιντερνετ για το πόσο άχρηστη και άστοχη είναι η ζωή τους και το πόσο μαγικά όμορφη είναι η προοπτική του θανάτου. Σε μια περιοχή με υψηλά τα επίπεδα της ανεργίας, που δεν έχει να προσφέρει στους νέους καμία διασκέδαση, όπως π.χ. τον κινηματογράφο ή το κλαμπ, το «Μπλε Ρόδο» έχει πολλούς οπαδούς που νομίζουν ότι βρήκαν σ’ αυτό το νόημα της ζωής τους.

Και αν το «Μπλε Ρόδο» είναι μόνο μια μικρή ομάδα, το Ιντερνετ είναι η τεράστια πύλη που ανοίγει πανεύκολα σε όλους όσοι θέλουν να μάθουν ή να …βοηθηθούν από το Σατανά. Ο σατανισμός «ψαρεύει» τους υποψήφιους υποστηρικτές του από το Διαδίκτυο με πρωτοφανή ευκολία και άνεση! Χιλιάδες είναι οι σελίδες που εξυμνούν το Σατανά, άπειρα τα τσατ ρουμ μέσα από τα οποία οι υποστηρικτές του Διαβόλου ανταλλάσσουν απόψεις για την ανίερη λατρεία ή απλώς τα λένε μεταξύ τους. Οποιοσδήποτε μπορεί πανεύκολα να «προσηλυτιστεί» αρκεί να διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή και πρόσβαση στο Ιντερνετ.

Η περιέργεια είναι το πρώτο βήμα. Σιγα σιγά έρχονται και τα υπόλοιπα. Ειδικά όταν πρόκειται για νέους που μαστίζονται από την ανεργία, αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο, μέσα στην οικογένεια ή που απλώς κανένας δεν τους παίρνει ποτέ στα σοβαρά.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για να πεθάνει κανείς» ήταν το μήνυμα που έστελναν με το κινητό τους τηλέφωνο στους φίλους τους δύο Γερμανοί δεκαεφτάχρονοι το περασμένο καλοκαίρι. Την ίδια νύχτα οι δύο νεαροί αυτοκτόνησαν. Οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα το αυτοκίνητό τους, καρφώθηκαν σε ένα δεντρο.

Στις 27 του Οκτωβρίου ο συνομήλικος φίλος τους Μάρκο αυτοκτόνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τρία μίλια παρακάτω. Το Δεκέμβριο, ο 17χρονος Πίτερ κάρφωσε κι εκείνος το αυτοκίνητό του σε ένα δέντρο προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Στάθηκε τυχερός και απέτυχε. Τραυματίστηκε όμως σοβαρά.

Τον ίδιο μήνα δύο ακόμη έφηβοι αυτοκτόνησαν. Ο ένας άφησε ένα σημείωμα που έλεγε: «Παραδίνω τον εαυτό μου στο Σατανά».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ίδιο διάστημα καταγράφτηκαν επίσημα εφτά ακόμη αυτοκτονίες εφήβων και τουλάχιστον τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες. Ο ανεπίσημος αριθμός πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αρκετοί έφηβοι, που κρίθηκαν από τους δικούς τους ιδιαίτερα επιρρεπείς στην αυτοκτονία, τέθηκαν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Υπήρξαν και περιπτώσεις οικογενειών που κατατρομαγμένες με τα γεγονότα έστειλαν τα παιδιά τους σε συγγενείς στο εξωτερικό.

«Βλέπω συχνά μαύρα κεριά στο νεκροταφείο. Σ’ αυτήν εδώ την περιοχή γίνονται συνεχώς αποκρυφιστικές τελετές. Κάνουν ανίερες λειτουργίες σε ερείπια κτισμάτων, στο νεκροταφείο και στην ύπαιθρο. Είναι δεμένοι με καταραμένους όρκους», λέει ο Αντρέα Μπρέιτ, εφημέριος σε εκκλησία της Ανατολικής Γερμανίας.

Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις αυτοκτονίες ανακαλύπτοντας «τις δυνάμεις που οδηγούν τα παιδιά σε αυτές τις πράξεις απόγνωσης», όπως λέει ο κυβερνήτης Κερτ Μπίντενκοπφ, που μοιάζει να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος.

Γιατί, βέβαια, πιο απτή λύση είναι η άμεση καταπολέμηση της ανεργίας που θα προσφέρει αυτόματα σιγουριά στους νέους και όραμα για μια δημιουργική ζωή.

Ακόμα όμως κι αν δεχτούμε πως θα καταφέρει η αστυνομία να εντοπίσει και να καταστείλει όλες τις σατανιστικές ομάδες που δρουν στη Γερμανία, πώς θα σταματήσει το σερφάρισμα των νέων στο Ιντερνετ που τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν -μεταξύ άλλων- πύλες που οδηγούν στην Κόλαση;

Πηγές: The Times

  Πηγή:http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=04.09.2001,id=47123020

Αφήστε μια απάντηση