kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Το πρόβλημα των μιναρέδων λύθηκε έπειτα από την απαίτηση της Μουφτείας Κομοτηνής

Συγγραφέας: kantonopou στις 11 Οκτωβρίου, 2008

yp.jpg 

Το πρόβλημα των μιναρέδων, λύθηκε έπειτα από την απαίτηση του Σεβασμιότατου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Χ. Τζεμαλί. Η εφαρμογή του περιορισμού των 7,5 μέτρων, που αποτελούσε πρόβλημα τον τελευταίο καιρό, καταργήθηκε με την εντολή του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου του 2008 ημέρα Παρασκευή, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σταμάτης, επισκέφθηκαν την Μουφτεία Κομοτηνής για να συζητήσουν το θέμα και να ανακοινώσουν την απόφαση που λήφθηκε.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε την κατάργηση του περιορισμού των 7,5 μέτρων στους μιναρέδες και την μη εφαρμογή του από εδώ και στο εξής, στην δήλωση που έκανε στην Μουφτεία Κομοτηνής.
Ο Σεβασμιότατος Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Χ. Τζεμαλί ευχαρίστησε τον Υπουργό Ε. Στυλιανίδη για την εποικοδομητική προσέγγιση του στο σχετικό θέμα.
Μετά την συνάντηση, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας περιηγήθηκαν το Γιενί Τζαμί και πληροφορήθηκαν για το τζαμί.
   

Πηγή :http://www.muftikomotini.com/?m=art&c=18&n=222    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Βουλευτής Ροδόπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 19 Σεπτεμβρίου 2008

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον σοφολογιότατο μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλί είχε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός ανακοίνωσε στον μουφτή την προώθηση της πρόσληψης από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ιεροδιδασκάλων-ιμάμιδων που έχουν προταθεί από τους μουφτήδες στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.


Επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης  ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του μουφτή Κομοτηνής που υπέβαλε με επιστολή του πριν από λίγο καιρό για το ύψος των μιναρέδων σε τρία νέο-ανεγειρόμενα τεμένη στην Ξάνθη και την Ροδόπη (Λευκόπετρα, Βέννα και Καλλυντήρι) του επεσήμανε ότι η ελληνική Πολιτεία επιδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία της για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας  κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών περιορισμών θα ανταποκριθεί στο αίτημά του για την έκδοση της σχετικής άδειας δείχνοντας τον δρόμο της ανοιχτής κοινωνίας και της ευρωπαϊκής λογικής και σε γειτονικά μας κράτη που ακόμα δεν έχουν εκδηλώσει με πράξεις όπως και όσο θα έπρεπε το σεβασμό προς τη θρησκευτική ελευθερία.
Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης τόνισε: «Οφείλουμε όλοι μας στον τόπο αυτό να απομονώνουμε ακραίες φωνές και ξεπερασμένες νοοτροπίες ορισμένων που οικοδομούν το πολιτικό τους μέλλον χτίζοντας πάνω στο μίσος και στο διχασμό της τοπικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει στον τόπο μας ένα μοντέλο σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής, το οποίο αποδίδει ήδη τα πρώτα θετικά του αποτελέσματα».  

Πηγή :http://www.muftikomotini.com/index.php?m=art&c=6&n=223 

Αφήστε μια απάντηση