kantonopou’s blog

ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Υπ. Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Συγγραφέας: kantonopou στις 25 Αυγούστου, 2008

Στο Συνεδριακό χώρο του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης, η Πανελλήνια Αγωνιστική Κίνηση (Π.Α.Κ.) Θεολόγων, σε συνεργασία με Επιστημονικές Ενώσεις, συνδικαλιστικά σωματεία, Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και Ορθόδοξες Χριστιανικές Αδελφότητες, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Αυγούστου, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την πρόσφατη οδηγία του Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία της Χώρας.  

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Π.Α.Κ. Θεολόγων, “Η οδηγία του κυρίου Υπουργού, περί της καθολικής προαιρετικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών, για όλα τα Ελληνόπουλα, και όχι μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές, όπως άλλωστε προβλέπει η κείμενη νομοθεσία εδώ και αρκετά χρόνια, είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική και ύποπτη. 

Τινάζει την Ελληνορθόδοξη Αγωγή και Παιδεία μας πραγματικά στον αέρα. Σε τίποτα δεν ωφελεί τα παιδιά μας, αντίθετα τα βλάπτει ανεπανόρθωτα σε αυτούς τους δύσκολους σημερινούς καιρούς. 

Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι Ξένες ανθελληνικές δυνάμεις και σκοτεινά κέντρα, που απεργάζονται την υποταγή της Χώρας μας. Γι΄ αυτό τον λόγο καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να αντιδράσουν άμεσα και έντονα. Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε μια καθολική κινητοποίηση και διαμαρτυρία για να μην περάσουν αυτά τα σκοτεινά σχέδια. 

Το Δελτίο Τύπου που υπογράφουν για την Π.Α.Κ. Θεολόγων τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννης Γαληνός, Δημήτρης Φωτόπουλος και Ζαχαρίας Κανελλόπουλος (που είναι και Δημοτικός Σύμβουλος – τέως Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας).   

Πηγή: http://trifylianews.blogspot.com/2008/08/blog-post_8978.html  

Αφήστε μια απάντηση