Μια πρώτη ματιά στον  ΧΕΛΩΝΟΚΟΣΜΟ

ΜΙΚΡΟΣΕΝΑΡΙΟ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευχές για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν…..

https://blogs.sch.gr/kampolis/files/2018/12/S5_drast_eyxes_kampolis_giannis.wmv

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

Αξιολόγηση Ιστολόγιου Έυης Λαπατά (Γυμνάσιο Καλλίπολης)

https://blogs.sch.gr/evilapata/

Γενική Παρουσίαση Ιστολόγιου

Αρχικά η εκπαιδευτικός χωρίζει το ιστολογίο της σε τέσσερις ενότητες:

  1. Ά Γυμνασίου
  2. Β΄ Γυμνασίου
  3. Γ΄ Γυμνασίου
  4. Προγράμματα

Για κάθε μία από τις 3 πρώτες ενότητες παρουσιάζει το εμπλουτισμένο βιβλίο της τάξης και τις ασκήσεις κάθε ενότητας. Για την τέταρτη ενότητα,  λογισμικά απαραίτητα για τις τάξεις του Γυμνασίου.

 

Αξιολόγηση Ιστολογίου

Η πρώτη ματιά δεν εντυπωσιάζει. Ούτε φανταχτερά χρώματα, ούτε μουσική, ούτε γραφικά. Η ουσία όμως των πληροφοριών που παρέχει είναι αυτή που μου κέντρισε την προσοχή να ασχοληθώ μαζί της.

Από την μια με την αναφορά της στο εμπλουτισμένο βιβλίο δείχνει να το ακολουθεί, από την άλλη οι ασκήσεις που συνοδεύουν τις ενότητες είναι εμπνευσμένες και δίνουν μία άλλη διάσταση στο μάθημα. Για να τις αναθέσεις στους μαθητές, είτε πρέπει να τους δώσεις σαν εκπαιδευτικός περισσότερες πληροφορίες, είτε πρέπει να τους αφήσεις να κατακτήσουν την επιπλέον γνώση οι ίδιοι.

Σε ορισμένες ασκήσεις προτρέπει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική τάξη και σε ορισμένες υπηρεσίες της Google για την δημιουργία ερωτηματολογίου με θέματα επιλογής των μαθητών. Μέσα από άλλες ασκήσεις παρουσιάζει προγράμματα σε scratch.

Αποτελεί στο σύνολό της μια ιστοσελίδα που απευθύνεται στους μαθητές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για να γίνει ακόμα καλύτερη μπορεί να προσθέσει παραδείγματα και ασκήσεις σε logo, εκπαιδευτικά video και παρουσιάσεις μαθημάτων σε power point.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο