Τραγουδώντας μαζί…

Η ομορφιά της χορωδιακής μουσικής!

Από μικρή  με θυμάμαι  αγκαλιά με ένα ραδιοφωνάκι! Να ψάχνω σταθμούς με μουσικές και τραγούδια: να τραγουδώ και   ν΄ακούω  ώρες ατελείωτες. Στο άκουσμά τους  η ψυχή μου ημέρευε κι η μέρα  γέμιζε με χρώματα  και ήχους. Μουσικές και  τραγούδια  με καθήλωναν κι είχαν -σχεδόν πάντα-  κάτι να μου πουν… Εξαιτίας τους ταξίδευα, έβρισκα χαρά, έκφραση και παρηγοριά , ρυθμό και παρέα.

Η παρέα αυτή έγινε πιο ουσιαστική και πιο βιωματική, μεγάλωσε κυριολεκτικά, απ΄τη στιγμή που έγινα μέλος  Χορωδιών της Ρόδου. Το  τραγουδώντας  μαζί με έκανε ν’ αγαπήσω κι άλλο τη μουσική  και με πήγε σε  άλλη διάσταση…

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κάνεις  αυτό που αγαπάς πολύ,  παρέα με άλλους ανθρώπους που νοιώθουν το ίδιο… Είναι που τη στιγμή της πρόβας ή της παράστασης οι φωνές και οι καρδιές γίνονται ένα κι ας είστε πενήντα διαφορετικοί άνθρωποι! Είναι που μοιράζεσαι τη χαρά και το μεράκι του “μαζί” .Είναι που τιθασεύεις το εγώ σου και την ανάγκη να ξεχωρίζεις,  για χάρη του εμείς και του συνόλου. Είναι  που εκπαιδεύεσαι να ακούς και να συντονίζεσαι με τους υπόλοιπους συγχορωδούς  σου.Είναι που μοιράζεσαι την ευθύνη και τη  χαρά της ομαδικής δουλειάς και του αποτελέσματος της. Είναι το παρεϊστικο και συχνά “εκδρομικό” κλίμα,αλλά και η σπουδή  στην πειθαρχία και το συντονισμό. Είναι η καλλιέργεια και η ανάταση που σου προσφέρει η μουσική. Είναι η χαρά της συναυλίας, των ταξιδιών και του χειροκροτήματος, η η μέθεξη και η χαρά  που μεταφέρεται και (επι)κοινωνείται στους ακροατές.

Είναι που  γυρνάς στο σπίτι σου -παρά τις άπειρες έγνοιες σου-  πιο ανάλαφρος και χαμογελαστός!

 

 

 

 

 

 

Α